• خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • خانه » پزشکی و سلامت » چه غذا‌هایی محرک شیر مادر هستند؟, افزایش شیر مادر در طب سنتی

    چه غذا‌هایی محرک شیر مادر هستند؟, افزایش شیر مادر در طب سنتی

    مادران شیرده اغلب دغدغه کم شدن شیر و گرسنه ماندن فرزند را دارند به خصوص در ساعت‌های شب که نوزاد خوابیده هر لحظه نگرانی مادران این است که نتوانند

    چه غذا‌هایی محرک شیر مادر هستند؟, افزایش شیر مادر در طب سنتی

    مادران شیرده اغلب دغدغه کم شدن شیر و گرسنه ماندن فرزند را دارند به خصوص در ساعت های شب که نوزاد خوابیده هر لحظه نگرانی مادران این است که نتوانند با شیر کافی فرزند را سیر کنند. در این گزارش ما به شما کمک می کنیم تا با مواد غذایی که باعث زیاد کردن شیر می شوند آشنا شوید.

    از نخستین روش های افزایش شیر مادر توجه زیاد و محبت به کودک هست. لیکن تحریکات اعصاب در طول تغذیه با شیر مادر کمک می کند تا تولید شیر در بدن بیش از حد معمول باشد. ولی اگر شما احساس می کنید نیاز به اصلاح مقدار شیر در بدن خود دارید، باید غذا هایی را که باعث زیاد کردن شیر مادر می شوند، در رژیم غذایی خود قرار دهید. به غذا های محرک شیر مادر، galactagogues گفته می شود.

    چه غذا‌هایی محرک شیر مادر هستند؟, افزایش شیر مادر در طب سنتی

    مواد غذایی خاصی وجود دارند که باعث زیاد کردن شیر مادر می شوند. شیر مادر حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز جهت رشد کودک است و باعث فعالیت کلی مغز یک نوزاد تازه متولد شده است می شود.

    این غذاها، جهت زیاد کردن شیر مادر بافایده بوده و شرایط مورد نیاز جهت رشد سالم کودک را فراهم می کند.

    ۱. بلغور جو دوسر
    • بلغور جو دو سر جهت کنترل دیابت بعد از حاملگی بافایده است.
    • بلغور جو دوسر انرژی زا است.
    • این ماده غذایی شامل فیبر بوده و به آسانی هضم می شود.
    • یک کاسه جو دو سر، غذای کاملی جهت صبحانه هست. شما می توانید به جای آن از کوکی های جو دو سر استفاده کنید.

    مادران شیرده اغلب دغدغه کم شدن شیر و گرسنه ماندن فرزند را دارند به خصوص در ساعت‌های شب که نوزاد خوابیده هر لحظه نگرانی مادران این است که نتوانند


    ۲. ماهی قزل آلا
    ماهی قزل آلا یک مرجع غنی از EFA (اسید های چرب ضروری) و امگا ۳ هست. هر دوی این مواد بسیار مغذی بوده و مصرف آن ها جهت مادران شیرده مهم است.
    • خوردن ماهی قزل آلا در دوران شیردهی باعث زیاد کردن هورمون شیردهی شده است و همچنین شیر مادر را مغذی تر می کند.

    ۳. هویج
    مصرف یک لیوان آب هویج، به خصوص در وعده صبحانه یا ناهار باعث زیاد کردن میزان شیر مادر می شود.
    • مصرف هویج هم مثل اسفناج کیفیت شیر مادر را اصلاح می بخشد.
    • این ماده غذایی شامل ویتامین A. است و مکمل شیردهی می شود.
    • هویج را می توان به صورت خام، بخارپز و یا حتی پوره و یا سوپ استفاده کرد.
    • در زمستان می توانید جهت تنوع با هویج و شیر گرم و شکر، پوره درست کنید.


    ۴. کدو
    • کدو نوعی سبزی حساب می شود که دارای مقدار زیادی آب هست، بنابراین در تأمین آب بدن مادر در دوران شیردهی خیلی بافایده هست. هضم آن ساده هست؛ و جهت مادران دردسری درست نمی شود. ولی اگر به خوردن آن به صورت خام یا پخته علاقه ندارید می توانید آن را به صورت یک پودینگ شیرین درست کرده و مصرف کنید.
    •حتی نوشیدن آب تازه کدو جهت کمک به سطح قند خون بافایده هست، البته باید دقت کنید این کدو ها تازه باشند.

    ۵. برگ ریحان
    برگ ریحان یک مرجع غنی از آنتی اکسیدان ها است و اثر آرام بخشی دارد و یکی از مواد غذایی مهم جهت دوران شیردهی مادران است.
    • مصرف برگ ریحان باعث زیاد کردن سطح ایمنی بدن مادر و کودک می شود.
    • عالی ترین روش جهت خوردن این گیاه این است که چند برگ ریحان را در چای خود بریزید و یا آن را در آب داغ ریخته و صبح ها به صورت ناشتا بنوشید.

    ۶. اسفناج
    اسفناج و برگ چغندر هر دو حاوی آهن، کلسیم و اسیدفولیک است و جهت درمان مادران مبتلا به کم خونی بافایده و مؤثر است.
    • اسفناج و برگ چغندر دارای عوامل میکروب زدا هستند و شما می توانید از برگ این گیاه های در سوپ استفاده کنید.
    • حتی می توانید آن ها را با خمیر و نان هندی یا نان های دیگر ترکیب کرده و به عنوان یک وعده غذایی کامل بخورید.
    •البته فراموش نکنید که در مصرف اسفناج باید دقت کنید، چون خوردن بیش از حد آن می تواند منجر به اسهال در نوزاد شما شود.

    ۷. رازیانه
    رازیانه باعث زیاد کردن شیر مادر می شود حالا یا به صورت دانه یا به صورت شربت می توان آن را مصرف کرد.
    • دانه رازیانه راحت هضم می شود و به کنترل درد های کودک هم کمک می کند.
    • به چند طریق می توان این دانه ها را مصرف کرد، می توان همراه با ادویه های دیگر به سبزی ها و سایر غذا ها اضافه کرد یا آن را به چای خود اضافه کرده و یا چند دانه از آن را با شیر جوشانده و نوشیدنی آن را بخورید.
    • اگر هم خیلی بد غذا نیستید می توانید چند دانه رازیانه را بعد از هر وعده غذایی در دهان خود قرار دهید.
    عرق رازیانه موجود در عطاری ها هم می تواند همین کار را جهت شما انجام دهد، آن را تهیه کنید و بعد از هر وعده غذایی یک لیوان بخورید. ولی فراموش نکنید اگر فرزند شما پسر است خوردن زیاد این گیاه توصیه نمی شود.

    چه غذا‌هایی محرک شیر مادر هستند؟, افزایش شیر مادر در طب سنتی

    ۸. مارچوبه
    مارچوبه از جمله غذا هایی است که در سبد غذایی ایرانی ها خیلی دیده نمی شود، ولی باید در دوران شیردهی، در رژیم غذایی مادران قرار بگیرد.
    • این ماده غذایی فیبر بالایی دارد و سرشار از ویتامین A. و K است.
    • مارچوبه باعث تحریک هورمون هایی می شود که جهت شیردهی مهم هستند.
    آن را به طور کامل شسته و ریز ریز خرد کنید. با شیر بجوشانید و میل کنید.


    ۹. شنبلیله
    • از جمله گیاهانی است که به علت بوی زیادی که دارد خیلی از زنان از آن فراری هستند، ولی در وقت شیردهی باید این فکر ها را کنار بگذارید. جویدن دانه های شنبلیله همراه با یک لیوان شیر جهت جلوگیری از یبوست بعد از وضع حمل هم بافایده است.
    • دانه های شنبلیله جزو چاشنی ها و طعم دهنده های غذایی هستند که می توانید آن را با برنج یا نان مخلوط کنید و جهت صبحانه مصرف کنید.

    ۱۰. سیر
    • مصرف سیر در هر شرایطی جهت هر انسانی بافایده است حالا اگر مادران از بوی بد آن بگذرند درواقع خود و فرزندشان را ازهر نوع سرطان در امان نگه داشته اند.
    • می توانید چند حبه سیر را در روغن سرخ کرده و در سوپ خود بریزید یا به عنوان یک سبزی مصرف کنید.
    • یکی دیگر از روش های استفاده از سیر این است که تعداد انگشت شماری از حبه های آن را در روغن سرخ کرده و با برنج بخارپز مخلوط کنید، این ماده غذایی را به صورت روزانه و میان وعده استفاده کنید.

    مادران شیرده اغلب دغدغه کم شدن شیر و گرسنه ماندن فرزند را دارند به خصوص در ساعت‌های شب که نوزاد خوابیده هر لحظه نگرانی مادران این است که نتوانند

    ۱۱. نخود
    • نخود یک مرجع غنی از کلسیم، ویتامین B کمپلکس و فیبر هست. حتماً قبل از مصرف نخود را یک شب خیس کرده و بجوشانید. روزانه یک یا دو مشت از نخود آب پز شده است را به سالاد سبزی ها اضافه کنید. نخود را می توانید با سیر و آب لیمو چاشنی دار کرده و به عنوان میان وعده استفاده کنید.

    ۱۲. برنج قهوه ای
    • برنج قهوه ای مواد شیمیایی خاصی دارد که می تواند به نرمال سازی نوسانات خلقی و الگوی خواب هم کمک می کند.
    • مصرف برنج قهوه ای باعث زیاد کردن اشتها می شود. از طرف دیگر محرک هورمون ها بوده و منجر به زیاد کردن شیر مادر می شود.
    •حتی توصیه می شود که برنج قهوه ای را جایگزین برنج سفید کنید. برنج قهوه ای به حفظ سطح قند خون بدن نیز کمک می کند.

    ۱۳. زیره
    زیره را باید در حد اعتدال مصرف کنند. چون این دانه های زیره چربی سوزند و باعث زیاد کردن اشتها می شوند.
    • عالی ترین روش مصرف این است که پودر زیره را به شیر یا هر نوشیدنی دیگری اضافه و میل کنید.

    چه غذا‌هایی محرک شیر مادر هستند؟, افزایش شیر مادر در طب سنتی

    ۱۴. بادام
    بادام از منابع غنی امگا ۳ و ویتامین E است که به رفع خارش های ناشی از کشش بارداری کمک می کند.
    • تلاش کنید بادام را به صورت له شده است استفاده کنید یا شیره بادام را در وعده های غذایی خود مصرف کنید، اثر آن زیاد خواهد بود.

    ۱۵. آب و آبمیوه
    به طور کلی مصرف مایعات و آب و آبمیوه در دوران شیردهی جلوی از دست رفتن آب بدن را می گیرد و جایگزین مایعات از دست رفته در طول شیردهی می شود.
    • تلاش کنید زمانی که احساس تشنگی کردید یا حتی قبل از اینکه به فرزند خود شیر دهید، یک لیوان آب یا آبمیوه بنوشید.

    ۱۶. ران مرغ
    ران مرغ به علت اینکه حاوی مقدار زیادی آهن و کلسیم است موجب زیاد کردن ایمنی و تقویت سیستم عصبی شما می شود.

    ۱۷. برگ شوید
    • برگ شوید حاوی فیبر بالا و ویتامین K هست، و این مواد مغذی علاوه بر ازدیاد شیر، به تأمین دوباره خون از دست رفته مادر در هنگام وضع حمل کمک می کند.
    • برگ شوید را می توانید به ماکارونی و یا ماست به عنوان چاشنی اضافه کنید.

    ۱۸. شیر گاو
    • حداقل ۲ تا ۳ لیوان شیر گاو را روزانه مصرف کنید.
    • شیر گاو را می توانید در هر وقت از روزبنوشید.

    ۱۹. روغن و چربی
    مادران باید در دوران بعد از بارداری مصرف چربی ها و روغن را در رژیم غذایی خود خیلی کمتر کنند تا سریع تر به وزن سابق خود برگردند.
    • چربی و روغن یک بخش اساسی از شیردهی هستند، مصرف آن ها به جذب ویتامین ها و مواد معدنی موجود در غذا های دیگر کمک می کند. جهت اینکه دچار زیاد کردن وزن هم نشوید تلاش کنید از روغن زیتون، روغن سبوس برنج و یا هر روغنی که تضمین کننده سلامت قلب هست، استفاده کنید، مصرف این نوع چربی ها در تعادل عرضه چربی سالم به فرزندتان نیز کمک می کند.

    ۲۰. کنجد
    کنجد مرجع کلسیم است.
    • دانه های کنجد را با شیر، شکر و بادام مخلوط کنید، و همچنین توجه کنید که هرچند روز یک بار به مقدار محدودی کنجد مصرف کنید.

    منبع : فرادید

    واژه های کلیدی: بلغور جو دوسر | مواد غذایی | رژیم غذایی | وعده غذایی | مواد غذایی | خوردن ماهی | ویتامین | استفاده | رازیانه | کلسیم | لیوان

    اشتراک گذاری مطلب

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • کتاب های کتابهای دانشگاهی اورجینال
  • کتاب های تجارت اورجینال
  • خرید کتاب زبان اصلی جراحی
  • خرید کتاب فرهنگی زبان اصلی
  • کتب حرارت زبان اصلی
  • خرید کتاب تهویه و تهویه مطبوع زبان اصلی
  • دانلود منابع مرجع انرژی
  • خرید کتاب های بازار یابی از آمازون
  • خرید کتاب بازی های فکری زبان اصلی
  • هاردکپی کتاب های اتوماسیون
  • تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است - طراحی شده توسط پارس تمز
    ?>