اطلاعیه سایت
متخصصان تغذیه به مصرف زیاد سبزیجات توصیه میکنند. با این حال، بعضی سبزیجات هستند که به علت تاثیراتشان، مثل زیاد کردن وزن، ایجاد نفخ یا التهاب بهتر است با
متخصصان تغذیه به مصرف زیاد سبزیجات توصیه می کنند. با این حال، بعضی سبزیجات هستند که به علت تاثیراتشان، مثل افزایش وزن، ایجاد نفخ یا التهاب بهتر است با دقت بیشتری مصرف شوند.
سبزیجات زیر از جمله این موارد هستند:
سبزیجات نشاسته ای
این ۴ نوع سبزی را زیاد مصرف نکنید!
براساس مطالعه دانشگاه هاروارد، کسانی که می خواهند وزن کم کنند می توانند این گروه از سبزیجات را به کلی از رژیم غذایی خود حذف کنند. تحقیقات نشان داده، افرادی که سبزیجات نشاسته ای بیشتری مصرف می کنند، اضافه وزن دارند درحالی که کسانی که مصرف این سبزیجات را محدود کرده اند، چربی سوزی داشته اند. سبزیجات نشاسته ای شامل سیب زمینی، ذرت، نخودفرنگی، کدوتنبل و سیب زمینی شیرین هست. هرچند سیب زمینی شیرین سرشار از ویتامین و فیبر است ولی بهتر است تعادل در مصرف آن رعایت شود.
سبزیجات چلیپایی
سبزیجاتی مانند کلم، کلم بروکلی و کلم پیچ هرچند غنی از فیبر هستند و کالری کم و موادمغذی زیادی دارند، ولی نفخ ایجاد می کنند. از آنجا که انسان ها آنزیمی ندارند که رافینوز (قند پیچیده موجود در سبزیجات چلیپایی) را تجزیه کند ، هنگامی این سبزیجات به قسمت های پایین تر روده می رسد، به وسیله باکتری ها تخمیر می شود و گازهای متان، دی اکسیدکربن و هیدروژن تولیدمی کند که به نفخ منجرمی شود.
متخصصان تغذیه به مصرف زیاد سبزیجات توصیه میکنند. با این حال، بعضی سبزیجات هستند که به علت تاثیراتشان، مثل زیاد کردن وزن، ایجاد نفخ یا التهاب بهتر است با
سبزیجات شبرو
این دسته از سبزیجات که بادمجان، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی و سیب زمینی در آن قرار می گیرند، یک آلکالوئید شناخته شده است به نام سولانین تولید می کنند که سمی هست. بعضی کارشناسان معتقدند، این سبزیجات التهاب ایجادمی کنند و باید مصرف آنها را محدودکرد. این التهاب، در بلندمدت به دردمفاصل، مسائل گوارشی، مسائل خواب، پیری زودرس و بیماری های مزمن منجرمی شود. با این حال، تحقیقات در این زمینه ناکافی و مصرف این سبزیجات همچنان پرطرفدار است.
۱۲ سبزی آلوده
هرساله، کارگروه محیط زیست در آمریکا فهرست ۱۲میوه و سبزیجاتی را که بیشترین میزان آفت کش ها در آنها باقی می ماند، انتشار می کند. ۱۷۸ آفت کش متفاوت روی این گروه از سبزیجات شناسایی شده است که بعد از شسته شدن نیز از بین نمی روند. اسفناج ـ یکی از مفیدترین سبزیجاتی که می توانید مصرف کنید ـ دومین مورد (بعد از توت فرنگی) در فهرستِ ارائه شده است هست. براساس اعلام کارگروه محیط زیست، این سبزی دوبرابر دیگر سبزیجات حاوی آفت کش است.
واژه های کلیدی: میوه و سبزیجات | سیب زمینی | توت فرنگی | پیری زودرس | سیب زمینی | توت فرنگی | سبزیجات | سبزیجات | تحقیقات | فرنگی