اطلاعیه سایت
“چیکله”، آدامس را به وجود آورد که بعدها با عنوان چیکلتس (Chiclets) شناخته شد.
در قدیم صمغ به دست آمده از پوست درخت غان را میجویدهاند. امروزه آدامس ها را به جای صمغ، از نوعی پلاستیک که از فراورده های نفت خام است، می سازند.
یه شیرینی خوشمزه + شیرینی با طعم مختلف
یه شیرینی خوشمزه + شیرینی با طعم مختلف
چند هزار سال است که بشر از جويدني هايي شبيه آدامش برای تمیز کردن دهان و یا خوشبو کردن تنفس استفاده مي كند.
در قدیم به گونهای آدامس رایج در ایران سَقِّز گفته میشد. علک البطم یا سقز که عصاره طبیعی درخت حبه الخضراء است ( نوعی از پسته وحشی ) دارای خواص بسیار مهم درمانی است .
يونانيان باستان علاقه فراواني به جويدن چيزي شبيه آدامس داشتهاند و سرخپوستان مايا هم مواد رزيني خاصي را ميجويدند.
در سال ۱۹۹۳ باستانشناسان جسد مردي با قدمت ۹ هزار سال را كشف كردند. شواهد نشان ميداد او در حال جويدن مداوم نوعي ماده رزيني آغشته به عسل بوده كه در اثر يك حادثه كشته شده است.
نام آدامس تلفظ نادرستی از مارک آدمز (Adams) است که بر روی سقزهای وارداتی اولیه به ایران دیده میشد. این آدامسها توسط توماس آدامز آمریکایی تولید شدهبود که از نخستین سازندگان آدامسها به شکل امروزی بود.
توماس آدامز ايده ي اختراع خود را در حالی که برای رهبر سابق مکزیک به عنوان منشی کار میکرد دنبال کرد. مافوق او، گاهی گیاهی بومی از مکزیک را به نام “چیکله” (Chicle) میجوید. آدامز ابتدا سعی کرد از اين گياه براي توليد لاستيك چرخ استفاده كند، اما ناموفق بود. در ادامه او با افزودن شکر به گیاه “چیکله”، آدامس را به وجود آورد که بعدها با عنوان چیکلتس (Chiclets) شناخته شد.
در قدیم صمغ به دست آمده از پوست درخت غان را میجویدهاند. امروزه آدامس ها را به جای صمغ، از نوعی پلاستیک که از فراورده های نفت خام است، می سازند.
اولین روش آدامس سازی مدرن در سال ۱۸۶۹ ابداع شد و ۵۹ سال بعد ، یعنی در سال ۱۹۲۸ آدامسهایي تولید شد که مواد دارویی به آنها اضافه میشد تا هنگام جویدن ، مصرف کننده آن را دریافت کند.
یه شیرینی خوشمزه + شیرینی با طعم مختلف