• خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • خانه » آشپزی و تغذیه » آموزش انواع غذاها » آموزش ساختن خورش نخود فرنگی

    آموزش ساختن خورش نخود فرنگی

    خانواده | ایرانیان | خوراکی | ایرانی | فرنگی | آموزش | آشپزی | ایرانی

    آموزش ساختن خورش نخود فرنگی

    آموزش ساختن خورش نخود فرنگی 

    خورش نخود فرنگی مزه بسیار خوبی دارد، می توانید آن را به آسانی در منزل درست کنید و از مزه بافایده آن در کنار خانواده لذت ببرید. برای پخت و پز در خانواده هایي با جمعیت کمتر، افروختن آتش و بهره گیری از اجاق هاي گلی، همه ي وقت مقرون به صرفه نبود بعد خوالیگران خانگی و کدبانوان از اجاق هاي کوچک نفتی بهره گیری میکردند.

    در سنت ایرانی اجاق نقشی عمیق در گرد هم آمدن خانواده و استمرار آن دارد، چنان که توان باروری و فرزندآوری نیز به اجاق تعبیر گشته. تا پیش از اینها اجاق، آتشدان، تشگاه یا تژگاه، اهمیتی فراوانی در بین ایرانیان داشته و روشن بودن اجاق نشان بضاعت و بی نیازی و سیری بوده هست.

    آموزش ساختن خورش نخود فرنگی

    در مطبخ هاي قدیمی ایرانی، آتشدان هاي گلین می ساختند، به این وجه که در کف زمین گودال کم عمقی حفر میکردند و سه دیوار گلی به دورش می ساختند و در سوراخ آتش می فروختند و بر بامش دیگ می گذاشتند. تا شصت، هفتاد سال پیش در شهر تهران مطبخ ها به همین شکل بود. امروز هم در بسیاری

    از روستاها می توان اجاق هایي مثل این ها را دید. گرچه اجاق هاي فلزی دیگری هم در منزل هاي اعیان به کار گرفته میشدند که مردم انها را اجاق فرنگی می خواندند، اتاقک هاي فلزی با تزیینات فرنگی که آتشدانی جهت افروختن آتش و سوراخی در بالا جهت نهادن دیگ بر آن داشتند.

    خانواده | ایرانیان | خوراکی | ایرانی | فرنگی | آموزش | آشپزی | ایرانی

    برای پخت و پز در خانواده هایي با جمعیت کمتر، افروختن آتش و بهره گیری از اجاق هاي گلی، همه ي وقت مقرون به صرفه نبود بعد خوالگیران خانگی و کدبانوان از اجاق هاي کوچک نفتی بهره گیری می کردند که به «سه فتیله» اشتهار پیدا کردند. این اجاق هاي کوچک توانایی بهره گیری در گوشه اتاق ها را هم داشتند

    و دیگر نیازی نبود که کدبانو زحمت رفتن به مطبخ و دیگ و دیگ بر بار گذاشتن را مجبور شود. در همان اتاق نشیمن، تابه اي در سر سه فتیله می گذاشتند و پیاز و بادمجان و گوشتشان را سرخ می کردند و خورش را جا می انداختند.آتش ملایم سه فتیله خورش را جاافتاده و خوش آب و رنگ و خوش مزه به دست می داد. اگر فصل زمستان بود، برنج و خورش و آش و آبگوشت را بر سر بخاری علاءالدین می گذاشتند و به یک کرشمه دو کار بر می آمد.

    هم اتاق گرم می شد و هم خوراک اهل منزل جا می افتاد و آماده می شد؛ ولی جهت این شیوه آشپزی وقت و وقت بیشتری نیاز بود، کدبانوی ارجمند مکرم می بایست صبح سریع مقدمات کار را آماده میکرد تا سر ظهر ناهاری جاافتاده و مقبول بر سر خوان بگذارد. بقیه غذا را هم بر سر بخاری گرم نگه می داشتند تا انها که نرسیده اند برسند و خوراکی نرم و گرم بخورند.

    آموزش ساختن خورش نخود فرنگی

    بعد از این دوره و در سال هاي نهایی دهه چهل اندک اندک اجاق ها از نفتی و هیزمی و زغالی به اجاق هاي گازی عوض کردن کردند. سوختشان با سیلندرهای گاز بود و تنظیم آتششان به آسانی با یک شیر انجام می شد و از این جهت پرطرفدار خوالگیران خانگی و غیرخانگی قرار گرفتند. آنقدر بهره گیری از اجاق گازی معمول و مرسوم شد که دیگر همگان به اجاق «گاز» می گفتند. شرکت هاي ایرانی هم دست به فرآوری اجاق هاي رومیزی و کوچک و بزرگ زدند.

    هنوز در بعضی از منزل ها اجاق هاي قدیمی بوتان که سوخت مصرفی ارزش از گاز سیلندری به گاز شهری عوض کردن پیدا کرده، دیده می شوند. در کشور ما که از موهبت فراوانی سوخت هاي فسیلی بهره مند هست، اجاق گاز معمول ترین وسیله پخت و پز و پرطرفدار ترین آن هاست.

    خانواده | ایرانیان | خوراکی | ایرانی | فرنگی | آموزش | آشپزی | ایرانی

    تصور می کنیم که منبعی لایزال دارد و قیمتش هم که از باد هوا ارزان تر هست، بعد به هر میزان که دلمان بخواهد مصرفش می کنیم؛ ولی در کشورهای یکه گاز گران هست، وسایل دیگری- اکثر برقی- جهت پخت و پز معمول شده است هست.از آخرین فناوری هاي موجود در آشپزخانه ها، اجاق هاي «اینداکشن» است که با نیروی برق و گرچه

    در ظروفی مخصوص میتوان بر آنها خوراک پخت. آنها با صرف مقداری انرژی، آب را به سرعت به جوش می آورند و خوراک ها را می پزند. جهت آن که خوراک ایرانی بر سر این اجاق ها بپزیم، مقداری تمرین نیاز داریم، ولی این اجاق ها سوخت مصرف نمیکنند و آلودگی ندارند و پاک و پاکیزه اند.

    آموزش ساختن خورش نخود فرنگی

    از خورش هاي سریعی که می توان بر سر این اجاق ها یا هر اجاق دیگری پخت، خورش نخودفرنگی هست. نیم کیلو گوشت چرخ کرده- از هر نوع فرقی ندارد- ابتیاع فرمایید. پیازداغی فراهم کنید و گوشت را در آن بافایده سرخ کنید. زردچوبه و فلفل سیاه و نمک و آبغوره و رب گوجه فرنگی و یک قوطی نخودسبز به آن اضافه کنید و کمی صبر کنید تا جا بیفتد، بعد با کته اي نرم و گرم بر سر سفره ببرید.

    واژه های کلیدی: خانواده | ایرانیان | خوراکی | ایرانی | فرنگی | آموزش | آشپزی | ایرانی

    اشتراک گذاری مطلب

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • هاردکپی کتاب های تئوری بازی
  • کتاب های مدیربرنامه اورجینال
  • منابع اورجینال تئوری نسبیت و گرانش
  • کتب نانو زبان اصلی
  • خرید کتاب زبان اصلی چشم پزشکی
  • دانلود فایل های زبان اصلی باستان شناسی
  • دانلود منابع مرجع هنر ارتباطات
  • خرید کتاب زبان اصلی فن آوری
  • هاردکپی کتاب های موسیقی
  • خرید کتاب های زبان اصلی موسیقی (گیتار)
  • تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است - طراحی شده توسط پارس تمز
    ?>