اطلاعیه سایت
آموزش دستور پخت آبگوشت روسی برش / عکس
طرز تهیه آبگوشت خوشمزه و روسی برش
آبگوشت بُرش که گاهی به آن سوپ بُرش نیز میگویند (به روسی: Борщ) یک غذای سنتی از اروپای شرقی است. ماده اصلی آن چغندر است و همین باعث قرمزرنگ بودن سوپ میشود. برای طعم بهتر، برش را معمولاً با ماست یا خامه سرو میکنند.
برشت نوعی سوپ یا آبگوشت است که اصلیت آن اکراینی است، ولی در بسیاری از کشورهای اروپای مرکزی و اروپای شرقی مصرف می شود. در بیشتر این کشورها، ماده اصلی این آبگوشت چغندر است و در بعضی از آنها گوجه فرنگی ماده اصلی این غذا است.
این غذا از روسیه و جمهوریهای سابق شوروی به ایران راه یافته، در برخی از مناطق شمال ایران کاملاً شناخته شده است. اقلیت ارمنی مقیم ایران در وارد کردن این غذا به سفره ایرانی سهم عمدهای داشتند.
مواد بکار رفته آبگوشت روسی برش
مواد بکار رفته در برش، نوع پخت، و نوع سرو کردن آن (گرم یا سرد) بستگی به سنت مناطق مختلف دارد. بطور کلی مواد زیر در پخت برش بکار میرود:
مواد لازم آبگوشت روسی برش
چغندر قرمز (خلال شده یا بصورت نوارهای نازک)
کلم برگ (خرد شده)
هویج (خلال شده)
گوجه فرنگی (یا سوس گوجه فرنگی)
کرفس
جعفری
لوبیا سبز
پیاز یا سیر
سیبزمینی
گوشت (ماهیچه گوساله یا گوسفند؛ مرغ؛ سوسیس خوک سنتی روسی/لهستانی)
کره یا روغن خوراکی
نمک
زردچوبه
لیموترش یا آب لیموترش
خامه یا ماست
دستور پخت آبگوشت روسی برش :
۱٫ در قابلمه نچسبی آب و دانه های چاودار را بریزید و حداقل ۸ تا ۲۴ ساعت بگذارید در یخچال بماند تا خیس بخورند.
۲٫ بعد آن را بگذارید روی شعله بالا بجوشد. سپس شعله را کم کنید. در قابلمه را بگذارید و حدود ۴۵ دقیقه بگذارید بجوشد تا نرم شود. سپس آب آن را بگیرید.
۳٫ در همان قابلمه دانه چاودار پخته، کلم، چغندر، کرفس، سیب زمینی، هویج، سیر، گوجه فرنگی، پیاز و ۴ فنجان آب را حرارت دهید.
۴٫ لوبیا، عسل، نمک، دانه زیره و فلفل را اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزید تا سبزیجات آن نرم شوند.