اطلاعیه سایت
براي ايراني ها که اصولا با غذاي فرنگي خيلي ميونه خوبي ندارن، پيتزا جز محدود استثناهايي محسوب ميشه که به اندازه غذاهاي ايراني طرفدار داره و کمتر محله و خيابوني رو پيدا ميکنيد که توش حداقل تابلو پيتزا فروشي و نبينيد.
اکثر مردم معتقدن که پيتزاي خونگي بنا به دلايل نامعلومي هرگز مثل اون چيزي که رستوران ها درست ميکنن نميشه و هميشه يه جاش ايراد داره، ولي واقعيت اينه که با رعايت چند نکته ي ساده هر کسي حتي شما ميتونيد بهترين پيتزا ها رو تو خونه درست کنيد، فقط با رعايت چند نکته ساده.
مواد اوليه :
قارچ به ميزان دلخواه
کالباس به ميزان دلخواه
سرکه ۱/۲ پيمانه
سير ۲ حبه
گوجه فرنگي (براي سس) ۲ عدد
فلفل دلمه اي ۱ عدد
روغن به ميزان لازم
آب (گرم) ۱/۲ پيمانه
مخمر فوري (ريز) ۱-۱/۲ ق چ
آرد ۱۷۵ گرم
نمک و فلفل سياه به ميزان لازم
زيتون (دلخواه) به ميزان دلخواه
گوجه فرنگي گوجه فرنگي ۱ عدد
پنیرپيتزا به ميزان لازم
طرز تهيه خمير پيتزا :
آرد رو به همراه مخمر فوري ( خيلي ريز که از نان فانتزي ها ميتونيد تهيه کنيد ) و ۱/۲ ق چ نمک و باهم خوب مخلوط ميکنيم بعد ۱ ق غ روغن و آب رو کم کم اضافه ميکنيم و مخلوط ميکنيم ، مواد که خوب مخلوط شد خمير و از ظرف در مياريم و روي يه سطح صاف و آرد پاشي ميکنيد و به مدت ۱۰ دقيقه اونو ورز ميديم ( به اين صورت که خمير و با کف دست باز ميکنيم و خمير که باز شد ميبنديم ، به مدت ۱۰ دقيقه اين کار و ادامه ميديم ) بعد از ورز دادن خميرتونو کامل ميبنديد و جمع مي کنيد يعني اين که هيچ جاش درز و باز شدگي نداشته باشه.
خميرتونو توي يه ظرف بزرگ بذاريد ( چون قراره حجمش دوبرابر بشه ) به مدت ۱ ساعت يا بيشتر ميذاريد تا خميرتون حجمش دو برابر بشه.
طرز تهيه سس پيتزا :
نصف فلفل دلمه اي، سير و گوجه فرنگي و سرکه رو ميريزيم تو غذا ساز تا خوب مخلوط بشن بعد مواد و با ۴ ق غ روغن و نمک و فلفل کم ميذاريم روي شعله تا به غلظتي که ميخوايم برسه ( يکم رقيق تر از رب ).
حالا موقع آماده کردن پيتزامونه
۱- خمير که حجمش دو برابر شد خميررو با وردنه به اندازه ي قالبتون صاف کنيد . سعي کنيد قالبتون رو چرب نکنيد چون باعث ميشه خميرتون خشک بشه و از آرد استفاده کنيد .
۲- خمير رو توي ظرفتون بذاريد و يکم به خميرتون لبه بديد چون يکي از علايمي که ميفهميد پيتزاتون آماده شده ، ترد و طلايي شدن دورخمير پيتزاتونه .
۳- با چنگال چند تا سوراخ روي خميرتون ايجاد کنيد تا خمير بتونه نفس بکشه .
۴- سس گوجه اي که آماده کرديد و بريزيد روي خمير، بعد به مقدار زياد پنير پيتزا بريزيد ، چونکه بايد ۹۰درصد پنير پيتزايي که ميخوايد بريزيد زير پيتزاتون باشه تا پيتزاتون خوب کش بياد و سعي کنيد پنير پيتزاتون يخ زده نباشه.
۵- مرحله هاي بعد مواد دلخواهتون رو بريزيد به اينصورت که در لايه هاي پاييني موادي که آب نميندازه ( مثل کالباس ، گوشت چرخ کرده ،کدو ، بادمجون کبابي يا …) و لايه هاي بالايي موادي که آب ميندازه ( مثل فلفل دلمه اي ، قارچ ، زيتون ، …) و هميشه موادتونو زياد نريزيد چون اگه مواد زياد بريزيد پيتزا سنگين ميشه و پيتزاتون خوب در نمياد.
۶- هر لايه که مواد رو ميريزيد ي مقدار خيلي کمي هم پنير پيتزا براي فاصله بين هر لايه بريزيد و بيشتر سمت مرکز خمير بريزيد و بعد از هر لايه اي که ميريزيد يه فشار کوچيکي به مواد بديد تا به پنير پيتزا بچسبه.
۷- خوب کالباس و فلفل دلمه اي و قارچ و زيتون و که به ترتيب لايه لايه چيديد روي پيتزاتون ميتونيد يه گوجه رو حلقه حلقه کنيد و براي زيبايي بذاريد روي پيتزاتون.
۸- بعد پيتزا رو توي فر که با دماي ۲۰۰ تا ۲۵۰ درجه گرم کرديد به مدت ۲۰ الي ۳۰ دقيقه بذاريد