• خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • خانه » خبری و خواندنی » شرح مختصری از زندگینامه حضرت علی اکبر(ع) ، شبیه ترین فرد به پیامبر اکرم(ص) که بود؟

    شرح مختصری از زندگینامه حضرت علی اکبر(ع) ، شبیه ترین فرد به پیامبر اکرم(ص) که بود؟

    همزمان با سالروز خجسته میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان، شما می‌توانید شرح مختصری از زندگینامه این حضرت را در زیر بخوانید.

    شرح مختصری از زندگینامه حضرت علی اکبر(ع) ، شبیه ترین فرد به پیامبر اکرم(ص) که بود؟

    به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی گروه تحریریه سایت جوان؛درتقویم کشورمان ایران، همزمان با اعیاد شعبانیه و تولد های مبارک ائمه اطهار (ع)، ما روزهای پاسدار، جانباز و جوان را نیز جشن می گیریم، ایامی که جهت ما مسلمانان و شیعیان مبارک شمرده می شود تا این ماه را با آمادگی و تمرین هرچه زیاد به استقبال یک ماه بندگی برویم.

    یازدهم ماه شعبان، سالروز خجسته میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان هست، روزی که خداوند جوانی را همانند پیامبر اکرم (ص)، در ضمیر پاکی ها، به دور از گناه و پلیدی ها، شجاع و نور حق و حقانیت را به حضرت اباعبدالحسین (ع) عنایت می کند. درهمین مطلع سخن باید اشاره کرد که درباب زندگینامه حضرت علی اکبر (ع)، متاسفانه و بنا به تقدیر ادوار گذشته، مستندات و روایات تاریخی گسترده ای موجود نیست، جزء ماجرای تولد ایشان در مدینه، یا شجاعت، شهامت، فداکاری آن حضرت در اتفاق عظیم کربلا و ولایتمداری و مطیع امر بودن پدر بزرگوارشان.

    شرح مختصری از زندگینامه حضرت علی اکبر(ع) ، شبیه ترین فرد به پیامبر اکرم(ص) که بود؟

    حضرت علی اکبر (ع) فرزند امام حسین (ع) در بین سال های ۳۳ تا ۳۵ هجری قمری در شهر مدینه از مادری پاکدامن به نام «لیلا» دختر ابی مرّه متولد شد. آن حضرت (ع) شاگرد مکتب پدر بود و روش صحیح جنگ آوری، امامت، ارزشهای الهی و … را از پدر آموخت. در بین اهالی قوم بنی هاشم حضرت علی اکبر (ع) در روز عاشورا نخستین نفری بود که به نبرد با دشمن های حق برخاست و جانانه جنگید و به شهات رسید. سن کم و سپری کردن دوران جوانی حضرت علی اکبر (ع)، او را به جوان بنی هاشم معروف و مشهور کرده، و به همین علت است که تولد این حضرت (ع) روز جوان نامگذاری شده است است.

    از جمله شاخصه های مهم حضرت علی اکبر (ع) آن بود که بعد از تولد علی بن الحسین (ع)، هرکسی که پیش از آن با رسول اکرم (ص) دیدار داشت، هنگامی ایشان را می نگریستند، شبیه ترین فرد به پیامبر اکرم (ص) را نظاره می کردند، از این روی هرفردی که آرزوی دیدن رسول خدا (ص) را داشت به سیمای نورانی، قشنگ و قامت رشید پسر لیلا می نگریست. در روایات از امام حسین (ع) آمده: «هرگاه مشتاق دیدار پیامبر می شدیم به صورت او می نگریستیم».

    در روز عاشورا هنگامی علی بن الحسین (ع) اذن میدان طلبید و عازم پیکار شد، امام حسین (ع) به آسمان نظاره کردند و فرمودند: «اللهم اشهد علی هؤلاء القوم فقد برز الیهم غلام اشبه الناس برسولک محمد خلقا و خلقا و منطقا و کنا اذا اشتقنا الی رؤیة نبیک نظرنا الیه…».

    همچنین یکی دیگر از شاخصه های حائز ا همیت حضرت علی بن الحسین (ع) ولایت‌مداری ایشان در اوج جوانی بود.همانگونه که در مطلع متن گفته شد، حضرت علی اکبر (ع) به جوان بنی هاشم معروف و مشهور هست، با این نگاه که ایشان در واقع کربلا حدود ۲۵ ساله بودند، البته که بعضی از مورخان سن این حضرت را بین ۱۸ تا ۲۰ رویات کردند. ولی در کنار رزم آوری که آموخته مکتب پدر و عموی خود بود، بصیرت دینی و سیاسی، شهامت و دلاوری حضرت علی اکبر (ع) زبانزد خاص و عام از مدینه تا کربلا، از کربلا تا شام، از شام تا حجاز، از حجاز تا کشور عزیزمان ایران و همه بلاد ترک، عجم و عرب بود و هست. در یکی از روایات نقل شده؛ «وقتى امام حسین (ع) از منزلگاه قصر بنى مقاتل گذشت، روى اسب چشمانشان را خواب گرفت و بعد از بیدارى انا لله و انا الیه راجعون گفت و سه بار این جمله و حمد الهى را تکرار کرد. حضرت على اکبر (ع) وقتى علت این حمد و استرجاع را جویا شدند، حضرت فرمودند: در خواب دیدم سوارى مى‏‌گوید این کاروان به سوى فوت مى‌‏رود. علی بن الحسین (ع) پرسیدند: مگر ما بر حق نیستیم؟ امام فرمودند: چرا. بعد گفتند: فاننا اذن لا نبالى ان نموت محقین بعد باکى از فوت در راه حق نداریم.»

    همزمان با سالروز خجسته میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان، شما می‌توانید شرح مختصری از زندگینامه این حضرت را در زیر بخوانید.

    آیا حضرت علی اکبر (ع) همسر و فرزندانی داشتند؟

    ازدواج و استمرار نسل، یکی از سنت های پیامبر اکرم (ص) و بسیار پربرکت و بارها در احادیث به جوانان سفارش شده است هست، با این نظریه می توان دریافت که جوانان قوم بنی هاشم بنا به سنت جد بزرگوارشان همه دارای همسر و فرزندانی هستند. ولی همانگونه که بیان شد، بنا به مستندات تاریخی و روایات مکتوب، از زندگینامه حضرت علی اکبر (ع) آثار بسیاری در دست نیست مگر چند حدیث و روایت که در تاریخ نقل شده است و بعد از واقعه کربلا به ثبت رسیده هست. حضرت در ۱۱ شعبان سال ۳۳ هجری قمری متولد شدند و در اتفاق عاشورا حدود ۲۰ تا ۲۵ سال، سن داشتند. فلذا چون راجع به بخش های متفاوت زندگی حضرت علی بن الحسین(ع) اختلاف نظر وجود دارد، جهت پاسخ به این پرسش که آیا حضرت ازدواج کرده‌اند یا نه؟ را به چند از مستندات زیر که بسیار بیان شده است هست، اشاره می کنیم.

    شیخ کلینی در فروع کافی حدیثی از امام رضا(ع) نقل کرده که حکایت از ازدواج حضرت علی اکبر(ع) با یک کنیز و داشتن فرزندی به نام حسن دارد. در برابر گروهی ازعلمای انساب و محققان تصریح کرده‌اند که از وی فرزندی نمانده و نسل امام حسین(ع) تنها از طریق امام سجاد(ع) ادامه پیدا کرده هست. ولی در باره این که حضرت علی اکبر (ع) همسر و فرزندی داشته یا خیر، دو نظر وجود دارد:

    اول اینکه بعضی گفته اند که ایشان دارای فرزند نبود. اینان در باره همسر وی سخنی نگفته اند(تاریخ الیعقوبی، ج ۲، ص ۲۴۶؛ مقریزی، إمتاع الأسماع، ج ۵، ص ۳۶۵، تاریخ الطبری، ج ۱۱، ص ۵۲۰۰؛ هاشمی بصری، الطبقات الکبری، ج ۵، ص ۱۶۳، ابو الفرج اصفهانی‏، مقاتل الطالبیین، ص ۸۶).

    دوم اینکه بر اساس دلایلی که وجود دارد، گروهی دیگر وجود زن و فرزند را جهت آن جناب ثابت کرده اند. بعضی از این دلایل عبارت اند از:

    ۱٫در زیارتی که ابوحمزه ثمالی از امام صادق (ع) درباره حضرت علی اکبر (ع) نقل کرده، عباراتی وجود دارد که نشان دهنده این است که علی اکبر (ع) دارای فرزند بوده هست؛ مانند این فراز:«…صلّى الله علیک یا أبا الحسن ثلاثا..». (ابن قولویه قمی، کامل الزیارات، ص ۲۴۰) و « صلى الله علیک و على عترتک و أهل بیتک و آبائک و أبنائک و أمهاتک الأخیار الأبرار الذین أذهب الله عنهم الرجس و طهرهم تطهیرا»؛ که در این زمینه باید گفت؛ گرچه فراز اول را به تنهایی نمی توان علت قانع کننده ای جهت اثبات وجود فرزندی جهت ایشان دانست، ولی فراز دوم قطعا نشانگر آن است که حضرت علی اکبر (ع) دارای خانواده و فرزندانی بوده هست؛ لیکن کلمه «ابنائک» جمع است و نیز کلمه «عترتک» که عترت هرکسی ذرّیه و فرزندان او محسوب می شود.

    شرح مختصری از زندگینامه حضرت علی اکبر(ع) ، شبیه ترین فرد به پیامبر اکرم(ص) که بود؟

    ۲٫بزنطى می گوید: از حضرت امام رضا (ع) پرسیدم: آیا کسی می تواند با زن و با کنیزى که از پدرش فرزند دار شده، ازدواج کند؟ آن حضرت فرمود: اشکالى ندارد. گفتم: از پدرت شنیدم که فرمود امام سجاد (ع) علاوه بر ازدواج با دختر امام حسن (ع) با ام ولد (کنیز صاحب فرزند) ایشان نیز ازدواج کرد… .امام در پاسخ فرمود: این طور که گفتى نیست؛ امام سجاد (ع) با دختر امام حسن (ع) ازدواج کرد و نیز با ام ولد (کنیزِ صاحب فرزند) برادرش على بن الحسین که در کربلا کشته شد، نیز ازدواج کرد.( مجلسی، بحارالانوار، ج ۴۶، ص ۱۶۳ و ۱۶۴ به نقل از قرب الاسناد، ص۲۱۷).

    از جهت سندی، شخصیت های موجود در سند این روایت ثقه هستند(در سند این روایت، ابن عیسی معروف به ابی عقیل عمانی و بزنطی قرار دارند که هر دو ثقه هستند و به روایاتشان اعتماد می شود. (ابن أبی عقیل العمانی، حیاة ابن ابی عقیل و فقهه، ص ۱۸ ؛ طوسی، الفهرست، ص ۵۴ و ۱۹۴، خوئی، ‏معجم رجال الحدیث، ج ۶، ص ۲۵ 27؛ تأریخ الفقهاء و الرواة، الوسائل، ج ۳۰، ص ۳۰۹).

    از لحاظ محتوا این روایت نشانگر آن است که حضرت علی اکبر (ع) فرزندی از یک کنیز داشته هست. پس، طبق بیان فوق، حضرت علی اکبر (ع) دارای همسر و فرزند بوده، هرچند برخى از علماى انساب تصريح کرده‌اند که از آن بزرگوار اولادى نمانده و نسل امام حسين(ع) تنها از طريق امام چهارم حضرت سجاد(ع) ادامه پيدا کرده است.

    همزمان با سالروز خجسته میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان، شما می‌توانید شرح مختصری از زندگینامه این حضرت را در زیر بخوانید.


    بیشتر بخوانید: گلچین مولودی تولد حضرت علی اکبر(ع)


    فداکاری و دلیری حضرت علی اکبر (ع) در روز عاشورا

    روز عاشورا نیز بعد از شهادت یاران امام حسین (ع)، حضرت علی بن الحسین(ع) به عنوان فدایی پدر و اهل بیت (ع) نخستین کسی بود که جهت رفتن به میدان نبرد، از پدر اذن میدان طلبید، هرچند که اجازه دادن به ایشان بر سالار شهیدان (ع) و اهل خیمه ها سخت بود، ولی روحیه ایثار و فداکاری حضرت علی اکبر (ع) دور از منش و سیره خاندان علوی بود. بعد از میدان رفتن پسر، امام حسین (ع)چندین بار قوم الظالمین را نفرین کرد.

    همچنین در مقاتل آمده؛ حضرت علی اکبر (ع) بارها به میدان رفت و باز به سوی خیمه ها بازگشت. و هربار رفت و آمد و نبرد سخت او را بیش از پیش تشنه تر می کرد و جراحات متعدد از جان او می کاهید. تا نهایت حضرت علی بن الحسین (ع) به دست قاتل ملعون «مره بن منقذعبدی» به شهادت رسیدند. هنگامی که حضرت سیدالشهدا (ع) بر بالین پسر خود رسیدند، صورت بر صورت ایشان گذاشتند و بارها دشمن های خدا را نفرین کردند. «و قتل الله قوما قتلوک…»و تکرار مى‏ دکرد که «على الدنیا بعدک العفا.» و جوانان هاشمى را طلبیدند تا پیکر او را به خیمه گاه حمل کنند.

    شرح مختصری از زندگینامه حضرت علی اکبر(ع) ، شبیه ترین فرد به پیامبر اکرم(ص) که بود؟

    گفتنی هست؛ حضرت على اکبر، نزدیکترین شهیدى است که با امام حسین (ع) دفن شده است و مدفن ایشان پایین پاى ابا عبد الله الحسین (ع) واقع شده است است و به این خاطر ضریح امام، شش گوشه است.


    بیشتر بخوانید: گلچین عالی ترین شعرهای تولد حضرت علی اکبر(ع)

    انتهای پیام/

    واژه های کلیدی: همسر و فرزند | زندگینامه | روز عاشورا | پیامبر | ازدواج | فرزندان | کربلا | مدینه | فرزند | عاشورا

    اشتراک گذاری مطلب

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • خرید کتاب زبان اصلی نوسازی و طراحی داخلی
  • خرید کتاب بازی های فکری زبان اصلی
  • خرید کتاب های زبان اصلی علوم طبیعی
  • خرید کتاب های جبر خطی از آمازون
  • خرید کتاب همایش ها زبان اصلی
  • هاردکپی کتاب های صنعت نور
  • دانلود فایل های زبان اصلی باستان شناسی
  • خرید کتاب های دیابت از آمازون
  • منابع اورجینال الکتریسیته و مغناطیس
  • هاردکپی کتاب های تجارت الکترونیک
  • تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است - طراحی شده توسط پارس تمز
    ?>