خانه » پزشکی و سلامت » تغذیه ، رژیم و تناسب اندام » مواد غذايي اي كه مصرف آن ها باعث افزايش قابليت مغز مي شود
 modiseh 

مواد غذايي اي كه مصرف آن ها باعث افزايش قابليت مغز مي شود

ورزشکاران تناسب اندام و پاورلیفتینگ سالها پیش از آنکه تحقیقات تأثیر تمرینات ورزشی بر تقویت مغز را تأیید کنند، این نکته را می دانستند. ولی بسیاری از ما ممکن است ندانیم که خوردن غذای مناسب درست شبیه به انجام تمرینات ورزشی سخت، سبب ارتقای قدرت ذهن و مغز می شود و یک رژیم غذایی مناسب سبب افزایش فعالیت عصبی-شیمیایی می شود که احساس سرخوشی را ایجاد میکند.

مواد غذايي اي كه مصرف آن ها باعث افزايش قابليت مغز مي شود

تقویت مغز

همه ما مطالبی را در مورد اندورفین میدانیم، که هورمونی است که پس از تمرینات ورزشی آزاد می شود و ما را در یک حالت سرخوشی قرار می دهد. غذاها نیز می توانند سبب تشریح اندورفین شوند. سروتونین، که یک انتقال دهنده عصبی یا نورو ترانسمیتر است، مسبب ایجاد شادی در بدن، ارتقای یادگیری و حافظه و یک ماده ضد افسردگی است که در صورت تغذیه هوشمندانه در مغز ما ترشح میشود.

 

 

مواد غذايي اي كه مصرف آن ها باعث افزايش قابليت مغز مي شود

حال سوال این است که این کار به ما چگونه در جهت انجام تمرینات بهتر کمک میکند؟ ساده است. اگر ما به خوبی تغذیه کنیم، شادتر خواهیم بود. اگر شادتر باشیم، انگیزه بیشتری برای برخاستن از صندلی و انجام تمرینات ورزشی داریم. اگر یادگیری ما بهبود یابد، سریعتر برنامه های ورزشی جدید را اجرا میکنیم و اگر مهارت های شناختی ما بهبود یابند، بهتر میتوانیم اطلاعات را به مغز بسپاریم و جزئیات بیشتری را اجرا کنیم.

بنابراین در ادامه این مقاله از راستینه ۱۰ غذایی که مصرف آنها سبب تقویت مغز میشود را بررسی میکنیم.

۱۰ ماده غذایی که برای تقویت مغز هستند٬ کدامند ؟

 

اسفناج

مواد غذايي اي كه مصرف آن ها باعث افزايش قابليت مغز مي شود

  • اسفناج

این ماده غذایی تنها برای ساخت عضلاتی قدرتمند و بیرون زده شبیه “ملوان زبل” به کار نمیرود، بلکه سبب افزایش قدرت ذهن شما نیز می شود. اسفناج حاوی آمینو اسید تریپتوفان است که یکی از اجزای کلیدی تشکیل دهنده ماده سروتونین است. سایر غذاهای غنی از تریپتوفان عبارتند از ماهی هالیبوت، بوقلمون، دانه تخمه آفتاب گردان و سفیده تخم مرغ.

 

زغال اخته

مواد غذايي اي كه مصرف آن ها باعث افزايش قابليت مغز مي شود

  • زغال اخته و توت های وحشی

خانواده زغال اخته حاوی یک ماده شیمیایی دارای پایه گیاهی به نام فلاونوید هستند که با سلول های عصبی تعامل دارد و تعاملات میان سلولی را ارتقا میدهد و سبب تولید مجدد نورون های عصبی میشود.

 

گردو

مواد غذايي اي كه مصرف آن ها باعث افزايش قابليت مغز مي شود

  • گردو

این ماده غذایی شبیه به مغز، دارای مقادیر زیادی DHA و ویتامین E و آنتی اکسیدان است که سبب تعدیل عملکردهای مغزی و پاکسازی مغز از سلول هایی میشود که دارای رادیکال های آزاد مخرب هستند. گردو و خانواده دانه های روغنی مشابه با آن همچنین سبب ترشح ماده خاکستری در مغز می شوند که مسئول فرآیندهای مختلفی نظیر حافظه، تصمیم گیری و احساسات است.

 

کلم بروکلی

مواد غذايي اي كه مصرف آن ها باعث افزايش قابليت مغز مي شود

  • کلم بروکلی

کلم بروکلی حاوی ترکیبات گیاهی است که به نام لیگنانس شناخته میشوند و سبب بهبود تفکر، استدلال کردن، حافظه و توانایی های یادگیری می شوند. این ماده غذایی همچنین دارای مقادیر زیادی پتاسیم است و پتاسیم اکسیژن بیشتری را به مغز میرساند که برای عملکردهای شناختی بهینه٬ ضروری است.

 

آووکادو

مواد غذايي اي كه مصرف آن ها باعث افزايش قابليت مغز مي شود

  • آووکادو

آووکادو ها از جمله گیاهانی هستند که در حالت رسیده دارای چربی های سالم غیراشباع اند و سبب افزایش جریان خون و رسیدن اکسیژن به مغز میشود که به معنی تحویل سریعتر مواد غذایی به مغز و افزایش عملکرد مغز است. این گیاهان همچنین سبب حفظ سلامت غشاهای سلولی مغز و سلول های عصبی ویژه با نام آستروسیت ها میشوند که از جمله سلول های پیشتیبان نورون ها هستند.

 

تخم مرغ

مواد غذايي اي كه مصرف آن ها باعث افزايش قابليت مغز مي شود

  • تخم مرغ

تخم مرغ غنی از ترکیباتی با نام کولین است که برای تولید استیل کولین که یک نوروترانسمیتر مهم برای تعاملات حافظه و سلولی است، ضروری است.

 

برگ چغندر

مواد غذايي اي كه مصرف آن ها باعث افزايش قابليت مغز مي شود

  • برگ های سبز و تیره

گیاهانی با برگ های سبز و تیره نظیر کلم و چغندر سوئیسی دارای ویتامین K هستند که به بهبود عملکرد شناختی کمک میکند.

 

چای

مواد غذايي اي كه مصرف آن ها باعث افزايش قابليت مغز مي شود

  • چای

چای چه به صورت چای سبز، سیاه یا سفید حاوی آمینواسید ال تیانین (L-theanine) است که سبب افزایش آرامش می شود و دارای کافئین است که هوشیاری را افزایش میدهد.

 

شکلات تلخ

مواد غذايي اي كه مصرف آن ها باعث افزايش قابليت مغز مي شود

  • شکلات تلخ

یکی از بهترین مواد غذایی برای مغز، شکلات تلخ غنی و تیره است. این ماده تقریباً دارای تمامی خواصی است که مواد غذایی دیگر برای ارتقای عملکرد مغز دارند؛ این ماده دارای مقادیر بالایی از تریپتوفان و آنتی اکسیدان ها است و سبب بهبود جریان خون در مغز میشود و ترکیب منحصربفرد فلاوانول های کاکائو در آن سبب ارتقای تفکر، هوشیاری و حافظه میشود.

از اینکه تا پایان این مقاله از راستینه همراه ما بودید سپاسگزاریم٬ در آینده مقالات بیشتری در رابطه با تقویت مغز منتشر خواهیم کرد .

مواد غذايي اي كه مصرف آن ها باعث افزايش قابليت مغز مي شود

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

برای حمایت از ما لطفا کلیک کنید

دانلود

اشتراک گذاری مطلب

modiseh

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است - طراحی شده توسط پارس تمز
?>