اطلاعیه سایت
مطالعات جدید حاکی از آنند که نتایج وخیم در نارساییهای حاد قلبی با سطوح بالای TMAO – که منبع اصلی آن ترکیبی است که در طول هضم گوشت قرمز توسط باکتریهای روده تولید میشود و ال-کارنیتین نام دارد – مرتبطند.
محققین یادآور شدند، در مطالعات قبلی هم TMAO (تریمتیلآمین ان-اکسید) به خطر بالای مرگ برای نارساییهای مزمن قلبی ارتباط داده شده بود. اما این اولین مطالعاتی است که چنین رابطهای را با نارسایی حاد قلبی مییابد.
نارسایی قلبی، یک عارضهی جدی است که امکان بالایی از مرگ و منجر شدن به سایر مشکلات جدی پزشکی را به دنبال دارد و هنگامی به وقوع میپیوندد که عضلات قلب از پمپاژ خون کافی و مورد نیاز برای رساندن اکسیژن و مواد مغذی به بدن باز میماند. این شرایط میتواند آرام آرام شکل گیرد (مزمن) یا ناگهانی خود را بروز دهند (حاد).
این بیماری مختص افراد مسن نیست اما نارسایی قلبی یکی از شایع ترین دلایل پذیرش افراد ۶۵ سال به بالا در بیمارستانها است.
محققین انگلیسی، میزان سطح TMAO در ۹۷۲ نفر را که مبتلا به نارسایی قلبی تشخیص داده شده بودند، اندازه گیری کردند.
رابطهی بین گوشت قرمز و بیماریهای قلبی
نتایج نشان داد، بیماران مبتلا به نارسایی قلبی حاد که در ابتدای دوره، سطوح بالاتری از TMAO داشتند، همان کسانی بودند که بسیار محتمل بود تا بمیرند یا در ۱۲ ماه آینده دوباره به بیمارستان مراجعه کنند و بستری شوند.
محققین گفتند:
مطالعات ما نشان میدهند که میزان بالای TMAO – یک متابولیت از کارنیتین بدست آمده از گوشت قرمز – پیآمدهای بدتری با نارسایی حاد قلبی به همراه دارد که یکی از بیماریهای اصلی قلبی است. این خط سیر متابولیک از رابطهی احتمالی بین گوشت قرمز و بیماریهای قلبی خبر میدهد.
ال-کارنیتین، یکی از گروههای ترکیباتی است که نام کارنیتین را به دنبال خود دارد که از مشتقات آمینواسیدها هستند و تقریبا در تمام سلولهای بدن یافت میشوند. نام آن از کلمهی carnus که در لاتین به معنی گوشت است گرفته شده، چون اولین بار از گوشت استخراج شد.
گوشت قرمز تنها منبع خوراکی کارنیتین نیست. به طور مثال، شیر، پنیر، محصولات بدست آمده از گندم و مارچوبه هم کارنتین دارند اما در مقادیر بسیار کمتری. همچنین کارنیتین از مواد مورد استفاده در نوشیدنی های انرژیزا است.
بعضی از تحقیقات، خبر از خودنمایی بیشتر تاثیرات باکتریهایی که TMAO را از فرایند متابولیسم کارنیتین بدست میآورند و قلب را به خطر میاندازند، در کسانی که مصرف گوشت دارند نسبت به گیاهخواران میدهند.
اما هنوز در اوایل راه قرار داریم و رسیدن به مفهوم این یافتهها به کند و کاو بیشتری نیاز دارد.
به طور مثال، ما میدانیم که روند تبدیل ال-کارنیتین به TMAO در هر فردی متفاوت است و به متابولیسم میکروبهای رودهی او بستگی دارد. پس رابطهی اصلی از تغذیه نشات میگیرد یا میکروبهای روده؟
منبع:آشپزباشی ، ترجمه شده از مدیکال نیوز