خانه » پزشکی و سلامت » ۱۰ خاصیت شگفت انگیز مصرف نمک قبل از غذا
 

 

۱۰ خاصیت شگفت انگیز مصرف نمک قبل از غذا

در منابع طب سنتی «نمک» (نمک طعام طبیعی) از جایگاه ویژه‌ای در پیشگیری از مبتلا به بیماریهای متفاوت و درمان برخوردار است و البته در منابع روایی نیز احادیث

۱۰ خاصیت شگفت انگیز مصرف نمک قبل از غذا

در منابع طب سنتی «نمک» (نمک طعام طبیعی) از جایگاه خاص ای در پیشگیری از مبتلا به بیماریهای متفاوت و درمان برخوردار است و البته در منابع روایی نیز احادیث زیادی راجع به نمک وارد شده است که در ادامه به بعضی از این احادیث اشاره شده است است:

پیامبر اکرم(ص) فرمود: «خداوند عزّوجلّ به موسی بن عمران وحی فرستاد که غذا را با نمک شروع کن و با نمک آخر ده» (دانش نامه احادیث پزشکی، جلد ۱، صفحه ۳۳۰)

همچنین راجع به شروع غذا با نمک از امام رضا(ع) نقل شده است است که مردی در خراسان خدمت امام رضا علیه السلام رسید، غذایی جهت آن حضرت آوردند که با آن سرکه و نمک بود، آن حضرت شروع غذا را با سرکه شروع کردند، آن مرد گفت : قربانت گردم ، شما به ماها امر کردید با نمک شروع کنیم ! آن حضرت فرمودند: «این مثل آن است ، بدرستی که سرکه ذهن را نیرومند و عقل را زیاد می کند.»

۱۰ خاصیت شگفت انگیز مصرف نمک قبل از غذا

امام رضا (ع) راجع به فواید نمک به نقل از پدران گرامی خویش از رسول اکرم (ص) خطاب به امیر المومنین (ع) می فرماید: عَلَیکَ بِالمِلحِ ؛ فَإِنَّهُ شِفاءٌ مِن سَبعینَ داءً ؛ أدناهَا الجُذامُ ، وَالبَرَصُ ، وَالجُنونُٰ؛ بر تو باد نمک به چه دلیل که در آن ، شفای ۷۰ درد است که کمترین آنها جذام ، پیسی و دیوانگی است .(صحیفه الإمام الرضا علیه‏السلام صفحه ۲۴۹ ، حدیث ۱۶۵)

جالب اینکه شاید تا چند دهه پیش از این اگر کسی از فایده های و فواید متعدد نمک می گفت، در مجامع علمی نه تنها اعتنایی به این مسئله نمی شد بلکه دفاع از مصرف نمک طعام طبیعی در حکم مخالفت با علم و دست یافته های علم پزشکی بود!! ولی امروزه و با گسترش دامنه علم بشری و با تحقیقات مختلفی که راجع به نمک طعام صورت گرفته هست، گوشه هایی از حقایق بیان شده است از لسان مبارک بنی مکرم اسلام و ائمه اطهار راجع به «فواید نمک طعام» در حال آشکار شدن است که در ادامه به یک نمونه از این تحقیقات که در قالب کتاب مستقلی به نام Hygienic ruler in Islam انتشار شده، اشاره شده است است:

«دکتر تومانیانس» در این کتاب فایده های مصرف نمک پیش از غذا را اینگونه بیان کرده است:

در منابع طب سنتی «نمک» (نمک طعام طبیعی) از جایگاه ویژه‌ای در پیشگیری از مبتلا به بیماریهای متفاوت و درمان برخوردار است و البته در منابع روایی نیز احادیث

۱. بنابر یافته های علوم پزشکی، دهان محل تجمع انواع میکروبها است که در اثر استعمال نمک در پیش از غذا، آنها بر طرف می شوند.

۲. آب دهان (بزاق) از چشمه هایی به نام غدد بزاقی جاری می شوند که هر چه با غذا مخلوط شوند، غذا سریعتر از گلو پایین می رود و سریعتر هضم می شود؛ ورود نمک در دهان، غده های اطراف دهان را تحریک و به ترشح آنها سرعت می بخشد، از این رو، غذا را سریعتر هضم و جهت فرو بردن حاضر می سازد.

۳. زمانی که نمک وارد معده خالی از غذا می شود، غده معده را تحریک می کند و ترشحات زیادتری به وجود می آورد؛ بعد «اسفیورت» نمک باعث سریع فرو بردن و سریع هضم شدن غذا می شود.

۴. از آنجا که نمک پیش از غذا تحریک کننده غده های هاضمه هست، در اثر تحریک آنها، انسان میل به غذا خوردن می یابد بنابراین، نمک باعث زیاد شدن اشتها می شود.

۵. چنانچه مواد شیمیایی، بیش از اندازه معمول در معده ترشح شود، موجب سوء هاضمه می شود و نمک پیش از غذا، به علت دارا بودن اثر اسیدی، آن را خنثی و بی اثر و سوء هاضمه را برطرف می کند.

۶. در بدن و خون و ساختمان جسم مقدار معینی نمک وجود دارد که اگر این مقدار کم کردن یابد، موجب امراض مختلفی در اعضاء بدن می شود ولی هنگامی نمک پیش از غذا وارد معده شود، مقدار مورد نیاز را جهت کمبود خود نگه می دارد و در حقیقت، مقدار از دست رفته را جبران می کند.

۱۰ خاصیت شگفت انگیز مصرف نمک قبل از غذا

۷. بدن انسان به منظور برطرف کردن نمک، به آب نیاز دارد و استعمال نمک، پیش از غذا و نوشیدن آب، باعث زیاد کردن «ادرار» و شستشوی کلیه و مثانه با آب نمک می شود.

۸. در اثر نمک خوردن، مقداری از آب بدن از روزنه های پوست بیرون می آید و به این ترتیب، سوارخ های تنفسی پوستی، پاک و پاکیزه می شوند.

۹. خوردن نمک بعد از صرف غذا نیز، غدد بزاقی را تحریک می کند و باعث زیاد شدن آب دهان می شود بنابراین، انسان ناگزیر به فرو بردن یا بیرون کردن آن از دهان می شود که در هر دو صورت، چربی یا غذای باقی مانده در دهان و بین دندان به همراه آب دهان برطرف می شود.

۱۰. اگر انسان غذایی بخورد که نمک آن کم باشد یا در معده ترشحات مواد نمکی نباشد، غذا دیرتر هضم می شود و این، باعث بروز سوء هاضمه می شود؛ خوردن نمک، پیش از غذا، این آسیب را برطرف می کند.

در منابع طب سنتی «نمک» (نمک طعام طبیعی) از جایگاه ویژه‌ای در پیشگیری از مبتلا به بیماریهای متفاوت و درمان برخوردار است و البته در منابع روایی نیز احادیث

البته در خاتمه تذکر این توصیه مهم است که «نمک طعام طبیعی» چنین خواصی دارد و نه نمک شیمیایی ید دار.

منبع : تسنیم

واژه های کلیدی: مواد شیمیایی | غذا خوردن | خوردن نمک | بدن انسان | شیمیایی | تحقیقات | پزشکی | منابع | طبیعی

برای حمایت از ما لطفا کلیک کنید

دانلود

اشتراک گذاری مطلب

daroopost

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است - طراحی شده توسط پارس تمز
?>