اطلاعیه سایت
در منابع طب ایرانی آمده است که اگر آرد را با شیر و روغن مخلوط و ترجیحا از شیره، شکر، دوشاب و زرده تخم مرغ هم در آن استفاده
در منابع طب ایرانی آمده است که اگر آرد را با شیر و روغن مخلوط و ترجیحا از شیره، شکر، دوشاب و زرده تخم مرغ هم در آن استفاده کنند، نانی مطلوب و مغذی به دست می آید به نان شیرمال معروف هست. این نان اگر با همین ترکیبات در نانوایی ها تهیه و با کیفیت خوبی طبخ شود، می تواند جایگزین نان صبحانه شود.
نان خرما یکی دیگر از نان هایی است که در نانوایی های سنتی پخته می شود. در لابلای خمیر این نان، خرما می گذارند و هم وقت با پخت خمیر، خرما هم پخته می شود. از نظر متخصصان طب ایرانی، خوردن چنین نانی مسئله خاصی ندارد ولی چون رطوبت خرما وارد خمیر می شود و نان را خمیری شکل و دیرهضم می کند، زیاده روی در خوردن آن مطلوب نیست، مگر اینکه نان خرما در فرآیند پخت کاملا خشک شده است باشد.
سالم ترین و عالی ترین نان از نظر طب سنتی
نان هایی که از شیره میوه هایی چون انگور، خرما یا شیره انجیر تهیه شده است باشند ارزش تغذیه ای بیشتری دارند و اغلب نان های محلی که به واسطه افزودن دانه هایی چون کنجد، رازیانه، زنیان، بادیان، سیاه دانه و زیره مزه دار می شوند نه تنها نان را مقوی و طعم دار می کنند بلکه مصرف کننده را از عوارض گوارشی و کبدی اغلب نان هایی که با آرد سفید بدون سبوس تهیه می شوند نیز دور نگاه می دارند.
بر این اساس پیشنهاد می شود همچون گذشته، در نان های شیرین به جای شکر از شیره میوه ها، و در خمیر نان علاوه بر کنجد از سایر دانه های روغنی استفاده شود. همچنین توصیه شده است که قبل از مصرف چنین نان هایی، اجازه دهید نان کمی خنک شود و بعد آن را میل کنید؛ چون از نظر طب سنتی، نان گرم و تازه از تنور درآمده، دیرهضم است و باعث زیاد کردن تشنگی می شود.
واژه های کلیدی: استفاده | ایرانی | رازیانه | تغذیه | ایرانی |