• خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • خانه » پزشکی و سلامت » پیشگیری و معرفی بیماری ها » ارتودنسی و ایمپلت دندان

    ارتودنسی و ایمپلت دندان

    بعضی از افراد نه تنها مسئله نامرتبی دندان دارند بلکه چند دندان خود را هم از دست داده اند. در این موارد باید با کمک

    ارتودنسی و ایمپلت دندان

    بعضی از افراد نه تنها مسئله نامرتبی دندان دارند بلکه چند دندان خود را هم از دست داده اند. در این موارد باید با کمک درمان های ارتودنسی و ایمپلنت دندان با هم، ظاهری قشنگ و رضایت مند جهت آنها پدید آورد. شاید این پرسش جهت شما هم پیش آمده باشد که ارتودنسی اول باید انجام بگیرد یا ایمپلنت؟ با بی بی نیمز همراه باشید تا به بررسی ارتودنسی و ایمپلنت دندان در کنار هم، بپردازیم.

    ارتودنسی و ایمپلت دندان

    .

    دلیل ایمپلنت دندان در هنگام ارتودنسی

    سیم کشی دندان ها جهت هر سنی مناسب است و می تواند تمام مسائل مربوط به نامرتب بودن دندان ها را از به هم ‍ فشردگی جزئی دندان ها تا اختلال های پیچیده بایت و کجی شدید دندان ها اصلاح کند. در این بین بیمارانی که چند دندان از دست داده اند و میل به اصلاح طرح لبخند دارند، باید از هر دو درمان ارتودنسی و کاشت دندان بهره بگیرند. در چنین مواردی خواسته ها و شرایط خاص هر بیمار تعیین کننده اولویت هر یک از این دو درمان است.

    .

    ایمپلنت دندان چیست؟

    دندان غائب مسئله شایعی هست؛ آسیب دیدگی یا بیماری منجر به از دست دادن دندان می شود. امروزه بیماران بیشتری به دنبال جایگزینی دندان های غائب به روش هایی چون بریج یا پل دندانی هستند. ایمپلنت دندان از یک پایه (پست) تیتانیومی تشکیل می شود که در استخوان فک کاشته می شود تا جایگزین ریشه دندان غائب باشد. سپس ایمپلنت به روکش متصل می شود تا ظاهر و عملکردی مانند دندان طبیعی داشته باشد.

    .

    بعضی از افراد نه تنها مسئله نامرتبی دندان دارند بلکه چند دندان خود را هم از دست داده اند. در این موارد باید با کمک

    .

    ایمپلنت و ارتودنسی:

    ایمپلنت انکوریج، پایه ی مورد نیاز را جهت تجهیزات ارتودنسی فراهم می کند. تجهیزات ارتودنسی زمانی تاثیرگذار خواهد بود که بتواند نیروی گشتاوری کافی را جهت حرکت دادن دندان ها به آنها وارد کند. اگر بیمار چند دندان را از دست داده باشد، وسایل ارتودنسی هیچ نگهدارنده ای نخواهد داشت. اینجا است که ایمپلنت به کار می آید. بعد از جایگزین کردن دندان غائب با ایمپلنت، انکور محکمی ایجاد می شود که می توان بریس یا هر وسیله ارتودنسی مورد نیاز جهت اصلاح مسائل بایت و نامرتبی را روی آن قرار داد.

    * ایجاد فضای مورد نیاز جهت کاشت دندان با استفاده از وسایل ارتودنسی

    دندان های کنار دندان غائب به سمت فضای خالی ایجاد شده است حرکت می کند و به این ترتیب فضای کافی جهت کاشت دندان باقی نمی ماند. در این شرایط متخصص ارتودنسی می تواند فضای مورد نیاز را با عوض کردن موقعیت دندان های کج شده است ی کناری ایجاد کند و دندان ها را نیز مرتب کند. در نهایت رعایت بهداشت دهان و دندان ساده تر می شود و عملکرد و ظاهر دندان ها اصلاح می یابد.

    * بستن فضا با مینی ایمپلنت 

    مینی ایمپلنت جهت بستن فضاهای مربوط به دندان های غائب به کار برده می شود. مینی ایمپلنت یا ایمپلنت (پین تیتانیومی کوچک) مستقیماً در فک قرار داده می شود تا به عنوان انکوریج وسایل ارتودنسی عمل کند و نتیجه بهتری از درمان ارتودنسی به دست بیاید.

    ارتودنسی و ایمپلت دندان

    .

    .

    استفاده از مینی ایمپلنت در ارتودنسی

    چنانچه مورد نیاز باشد دندان ها حرکت داده شود و جهت انجام ارتودنسی به انکوریج محکم و پایدار نیاز باشد، از مینی ایمپلنت یا مینی اسکرو استفاده می شود. مینی ایمپلنت کاربردهای متعددی دارد که از جمله آن ها می توان به بستن فاصله بین دندانی، ایجاد فاصله بین دندان ها با عقب بردن دندان های آسیا، اصلاح اپن بایت یا حتی صاف کردن یک دندان اشاره کرد. مینی ایمپلنت در استخوان فک بالا یا پایین در نقاطی مانند کام، فاصله بین دندان ها، ناحیه زیر بینی یا بالای چانه و پشت دهان قرار داده می شود.

    .

    بعضی از افراد نه تنها مسئله نامرتبی دندان دارند بلکه چند دندان خود را هم از دست داده اند. در این موارد باید با کمک

    ارتودنسی قبل از ایمپلنت

    اگرچه دندانپزشک می تواند دندان های کنار ایمپلنت را حرکت دهد، ولی معمولاً بهتر است که ابتدا ارتودنسی انجام شود و تمام دندان ها مرتب شود. اگر بیمار دندان از دست داده باشد نیز می توان موقتاً از دندان مصنوعی جهت پر کردن جای خالی استفاده کرد. بعضی بیماران باید قبل از کاشت دندان، ارتودنسی انجام دهند تا فضای کافی جهت دندان تازه فراهم شود و ریشه های دندان های کناری در موقعیت صحیح قرار بگیرد.

    .

    .

    ارتودنسی بعد از ایمپلنت

    ایمپلنت را نمی توان حرکت داد، ولی چنانچه ایمپلنت در محل مناسب کاشته شده است باشد، دندانپزشک می تواند دندان های کناری را با استفاده از ارتودنسی ثابت یا پلاک های براق ارتودنسی نامرئی حرکت دهد. حتی در صورت وجود چند ایمپلنت نیز منعی جهت درمان ارتودنسی وجود ندارد.

    ارتودنسی و ایمپلت دندان

    اما اگر ایمپلنت در محل مناسب قرار نگرفته باشد و بعد از ارتودنسی از ردیف دندان ها بیرون بزند، می توان آن را بعد از اتمام ارتودنسی تعویض کرد. البته نیازی نیست که کل ایمپلنت تعویض شود، فقط کافی است که روکش آن را عوض کرد. حالت دیگر این است که به ایمپلنت دست نزنید و به نتیجه به دست آمده رضایت دهید. همچنین اگر ارتودنسی دندان های کنار ایمپلنت را درگیر نکند، می توان ایمپلنت را قبل از ارتودنسی انجام داد.

    .

    درمان ترکیبی ایمپلنت و ارتودنسی نامرئی

    گاهی اوقات در شرایط اضطراری مجبور می شوید که اولویت ارتودنسی را نادیده بگیرید و ابتدا درمان ایمپلنت را شروع کنید. بعد از آن که دندان کاشته شد و وقت کافی به آن داده شد تا به استخوان فک جوش بخورد، می توان بقیه دندان ها را با استفاده از ارتودنسی نامرئی مرتب کرد. چنانچه ارتودنسی نامرئی بر روی ترکیبی از دندان های طبیعی و کاشته شده است انجام شود، باید این توصیه را در نظر گرفت که ایمپلنت در طول درمان حرکت نخواهد کرد؛

    .

    .

    مراحل درمان ترکیبی ارتودنسی و ایمپلنت

    * ارزیابی نقص های قشنگی دندان ها به وسیله دندانپزشک با کمک شبیه سازی دیجیتال یا معمولی بر روی مدل تهیه شده است از روی دندان ها

    * مشخص کردن اولویت ایمپلنت یا ارتودنسی در شما

    * متخصص ارتودنسی و جراح نیز در زمینه ایجاد فضای کافی جهت کاشت دندان و مرتب کردن ریشه های دندان های مجاور ایمپلنت با دندانپزشک همکاری می کنند.

    * دندانپزشک بعد از اتمام دوره ارتودنسی روکش موقت، غالباً متحرک را جایگزین دندان غائب می کند.

    * جراح دهان و دندان محل دندان غائب را از نظر وجود فضای کافی و مناسب بودن بافت لثه و استخوان جهت کاشت دندان بررسی می کند.

    * جراح دهان و دندان مدل دیجیتال سه بعدی را تهیه می کند تا بتواند محل دقیق قرارگیری ایمپلنت را مشخص کند.

    * بعد از جوش خوردن ایمپلنت به استخوان، دندانپزشک روکش را روی آن قرار می دهد.

    * در نهایت نیز متخصص ارتودنسی ریتینر یا نگهدارنده مناسب را جهت پایداری بلندمدت بایت و مرتب بودن دندان ها توصیه می کند.

    .

    هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است

    مقاله های مرتبط:


    پیوند استخوان ایمپلنت دندان چگونه انجام می شود؟

    عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

    ایمپلنت دندان و مواظبت قبل و بعد از آن

    کاشت دندان یا ایمپلنت چیست؟

    واژه های کلیدی: دندان مصنوعی | دندانپزشک | ارتودنسی | استفاده | استخوان | نامرئی | بیماری | دندان | ترکیبی

    ارتودنسی و ایمپلت دندان

    اشتراک گذاری مطلب

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • خرید کتاب های زبان اصلی موسیقی (گیتار)
  • خرید کتاب های زبان اصلی کابالا
  • خرید کتاب فرهنگی زبان اصلی
  • خرید کتاب بیهوشی و مراقبتهای ویژه زبان اصلی
  • کتب بیوشیمی زبان اصلی
  • دانلود فایل های زبان اصلی بدنسازی
  • منابع اورجینال زیست فناوری
  • خرید کتاب زبان اصلی قانون
  • منابع اورجینال بیماری های عفونی
  • دانلود منابع مرجع طب آزمایشی
  • تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است - طراحی شده توسط پارس تمز
    ?>