خانه » پزشکی و سلامت » فواید و مضرات چلغوز+ چلغوز چیست؟
 

 

فواید و مضرات چلغوز+ چلغوز چیست؟

شاید نام چلغوز از نظر بعضی افراد جامعه معنی و مفهوم خوبی نداشته باشد و عده‌ای آن را ناسزا بدانند، ولی اشتباه نکنید. چلغوز فحش نیست! بلکه دانه‌ای آجیلی

فواید و مضرات چلغوز+ چلغوز چیست؟

شاید نام چلغوز از نظر بعضی افراد جامعه معنی و مفهوم خوبی نداشته باشد و عده ای آن را ناسزا بدانند، ولی اشتباه نکنید. چلغوز فحش نیست! بلکه دانه ای آجیلی و سودمند است که مغزآن شبیه به تخمه آفتابگردان بوده و طعمی مشابه بادام و پسته دارد. مشهدی ها این دانه را بخوبی می شناسند و از طرفداران پر و پا قرص آن هستند. اگر سفری به قسمت های متفاوت استان خراسان داشته باشید حتما از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب این استان، چلغوز را در مغازه ها و فروشگاه های خشکبار بارها خواهید دید.

چلغوز این روزها کیلویی ۱۰۰ هزار تومان معامله می شود. این رقم بسته به کیفیت و تازگی چلغوز می تواند کمی بالاتر یا پایین تر هم باشد. البته زیاد خشکبار فروشی ها در آستانه عید چلغوز نمی فروشند. چون اولا خریدار زیادی ندارد و ثانیا قیمت آن در دو ماه گذشته از کیلویی حدود ۷۰ درصد زیاد کردن پیدا کرده است.

دانه ای قهوه ای رنگ که هنگامی آن را در پوسته چوبی اش می بینی به یاد هسته خرما می افتی. این دانه را هنگامی بو می دهند با صوت خاصی سر باز می کند و دانه چلغوز از آن خارج می شود. در واقع چلغوز، میوه نوعی صنوبر بزرگ با برگ های سوزنی کوتاه و ضخیم بوده که بومی پاکستان، افغانستان و شمال شرق ایران از جمله شیروان است.

فواید و مضرات چلغوز+ چلغوز چیست؟

در قدیم شیرازی ها و اراکی ها چلغوزخور قهاری بودند، ولی امروزه در شمال بخصوص گیلان و در سراسر مشهد مصرف آن متداول شده است هست؛ ولی پرسش اینجاست چلغوز چه مزیت تغذیه ای یا درمانی دارد که با توجه به قیمت گران آن مردمان بعضی شهرها و استان های کشورمان به مصرف آن روی آورده اند ؟

چلغوز، مزیت آجیل را دارد

چلغوز، دانه ای پرچرب و سرشار از اسیدهای آمینه مهم و اسیدهای چرب غیراشباع بافایده هست. روغن آن همچون روغن زیتون از زیاد کردن کلسترول بد خون جلوگیری کرده و سرخرگ ها را از آسیب حفظ می کند و از حملات قلبی می کاهد.

شاید نام چلغوز از نظر بعضی افراد جامعه معنی و مفهوم خوبی نداشته باشد و عده‌ای آن را ناسزا بدانند، ولی اشتباه نکنید. چلغوز فحش نیست! بلکه دانه‌ای آجیلی

به علت کمک به کم کردن تری گلیسیرید خون یار مهربان کبد است و به جهت فیبر و چربی بالا کور کننده خوب اشتهاست. پتاسیم و منگنز آن به تعادل فشار خون کمک کرده و منیزیم این دانه از بی خوابی های شبانه می کاهد و دردهای عضلانی، خستگی مفرط، تنش و اضطراب را بر طرف می کند.

چلغوز به علت دارا بودن ویتامین های A، E و K جهت شادابی و سلامت پوست و تقویت چشم نافع هست. نیاسین یا همان ویتامین B3 آن جهت تقویت حافظه و حفظ شادابی روح و روان موثر است و آهن گیاهی آن به اکسیژن رسانی سلول ها و بافت های بدن کمک می کند.

خصوصیات تغذیه ای و درمانی چلغوز تقریبا با انواع مغزهای آجیلی برابری می کند، ولی شاخصه قابل توجه، میزان بالای ترکیبات آنتی اکسیدانی چلغوز است که می تواند رادیکال های مضر حاصل از تصویر العمل های مخرب بدن را به طور نسبی خنثی کند.

اما مورد نیاز است بدانید این دانه طبع بسیار گرمی دارد و جهت همه افرادی که مزاج خشک دارند همچون صفراوی ها و سوداوی ها مناسب نیست و مصرف آن فقط به مزاج های رطوبی همچون دموی بویژه بلغمی ها توصیه می شود.

این را هم بدانید اکنون در بسیاری از استان های کشورمان چلغوز ناشناخته بوده و کمتر به فروش می رسد. حال اگر وسوسه شده است اید که مزه این مغز پرچرب را امتحان کنید جهت اطمینان از تازگی این دانه، آن را از آجیل فروشی های معتبر خریداری کنید.

چرا باید چلغوز خورد؟

تک چربی اشباع شده است در آن، خاصیت روغن زیتون را دارد و جهت قلب بافایده هست. علاوه بر آن با کم کردن دادن کلسترول و محافظت از رگ های خونی در برابر آسیب دیدگی، مانع از بروز حمله قلبی می شود.

فواید و مضرات چلغوز+ چلغوز چیست؟

چلغوز، دانه ای پرچرب و سرشار از اسیدهای آمینه مهم و اسیدهای چرب غیراشباع بافایده هست. روغن آن همچون روغن زیتون از زیاد کردن کلسترول بد خون جلوگیری کرده و سرخرگ ها را از آسیب حفظ می کند و از حملات قلبی می کاهد.

چلغوز از نوعی کاج که بومی هیمالیا، پاکستان و افغانستان است به دست می آید و به جز قیمت بالایش، پروتئین، فیبر، آنتی اکسیدان، پتاسیم، ویتامین E، چربی و انرژی بالایی هم دارد.

خواص چلغوز در طب سنتی :

* به علت کمک به کم کردن تری گلیسرید خون یار مهربان کبد است و به جهت فیبر و چربی بالا کور کننده خوب اشتهاست. پتاسیم و منگنز آن به تعادل فشار خون کمک کرده و منیزیم این دانه از بی خوابی های شبانه می کاهد و دردهای عضلانی، خستگی مفرط، تنش و اضطراب را بر طرف می کند.

شاید نام چلغوز از نظر بعضی افراد جامعه معنی و مفهوم خوبی نداشته باشد و عده‌ای آن را ناسزا بدانند، ولی اشتباه نکنید. چلغوز فحش نیست! بلکه دانه‌ای آجیلی

* این میوه بالاترین میزان تراکم اسید اولیک را در میان مغزها دارد. این اسید که نوعی تک چربی اشباع شده است هست، به کبد کمک می کند تا تری گلیسیرید مضر را از بدن دفع کند.

* تک چربی اشباع شده است در آن، خاصیت روغن زیتون را دارد و جهت قلب بافایده هست. علاوه بر آن با کم کردن دادن کلسترول و محافظت از رگ های خونی در برابر آسیب دیدگی، مانع از بروز حمله قلبی می شود.

* آنتی اکسیدان موجود در آن سلول ها را از آسیب های رادیکال های آزاد محافظت می کند.

* مرجع غنی آهن است که میزان گلبول های قرمز بدن را بالا می برد.

فواید و مضرات چلغوز+ چلغوز چیست؟

* منیزیم آن درد عضله، خستگی مفرط و تنش را برطرف می کند.

* ویتامین A و E در آن جهت پوست و چشم بافایده است.

* نیاسین (نوعی ویتامین B3) تقویت کننده حافظه و کم کردن دهنده فشار خون است.

* با ایجاد احساس سیری مانع از زیاد کردن وزن می شود.

نکته:

اما مورد نیاز است بدانید این دانه طبع بسیار گرمی دارد و جهت همه افرادی که مزاج خشک دارند همچون صفراوی ها و سوداوی ها مناسب نیست و مصرف آن فقط به مزاج های رطوبی همچون دموی بویژه بلغمی ها توصیه می شود.

واژه های کلیدی: تقویت حافظه | روغن زیتون | تقویت چشم | ویتامین | کلسترول | تخمه آفتابگردان | استان خراسان | طبع بسیار گرمی

فواید و مضرات چلغوز+ چلغوز چیست؟

فواید و مضرات چلغوز+ چلغوز چیست؟

برای حمایت از ما لطفا کلیک کنید

دانلود

اشتراک گذاری مطلب

daroopost

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است - طراحی شده توسط پارس تمز
?>