اطلاعیه سایت
اهالی استان گیلان نیز همچون مردم سایر استانهای کشورمان سنتهای خاصی را در ماه مبارک رمضان برگزار میکنند که از آن جمله میتوان به عشرخوانی و افطار آشی اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگریگروه فرهنگی گروه تحریریه سایت جوان؛ مردم استان گیلان نیز همچون سایر مردم کشورمان اهمیت خاصی جهت ماه مبارک رمضان قائل هستند و از گذشته تا به امروز سنت های خاص ای را جهت این ماه تعریف کرده اند که از آن جمله می توان از «عشرخوانی» و «افطار آشی» نام برد.
عبارات مهم : استان گیلان – افطاری
«عشرخوانی» عنوان مراسمی است که زن ها در قالب آن در منزل یکی از هم محله ای های خود جمع می شوند و قرآن می خوانند؛ بنابراین گزارش، از سنت های دیگر اهالی گیلان در ماه مبارک رمضان می توان به پختن «افطار آشی» یا «احسان آش» اشاره کرد.
مردم در قالب این مراسم آشی را جهت خیرات پخته و در وقت افطار پخش می کنند. آن ها اهمیت خاصی به افطاری دادن می دهند و کودکانشان نیم ساعت بعد از افطار سینی های زولبیا، بامیه و رشته خشکار را جهت فروش به کوچه می برند.
شایان ذکر هست؛ مردم گیلان روز میلاد امام حسن (ع) آش و رشته خشکار بین مردم پخش می کنند.
گفتنی هست؛ از رسوم رمضانی ازبین رفته شده است مردم گیلان می توان به گوش به بانگ خروس سفید دادن و تنظیم کردن وقت سحر با ستاره میزان اشاره کرد.
مردم این استان کشورمان تا چند سال قبل در وقت سحر از بالای مناره ها و ایوان منزل ها فریاد می زدند: «سحر نزدیکه یعنی ای مومنان بخورید و بیاشامید که وقت سحر نزدیک و فرصتی باقی نمانده است.»
خاطرنشان می شود؛ از غذاهای رمضانی مردم گیلان می توان از کته، باقالی قاتوق، ترش تره، فسنجان و رشته خشکار نام برد.
انتهای پیام/
واژه های کلیدی: استان گیلان | افطاری | ماه رمضان | رمضان ۹۶ | افطار آشی | احسان آشی | سنت های ماه رمضان | عشر خوانی
اشتراک گذاری مطلب