• خرید کتاب از گوگل
  • چاپ کتاب PDF
  • خرید کتاب از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی
  • دانلود کتاب خارجی
  • دانلود کتاب لاتین
  • خانه » پزشکی و سلامت » طرز تهیه شربت تخمه شربتی+ تخم شربتی و فواید و مضرات آن

    طرز تهیه شربت تخمه شربتی+ تخم شربتی و فواید و مضرات آن

    تخم شربتی از قدیم به عنوان یک نوشیدنی سنتی بین ایرانیان جای داشته که علاوه بر رفع تشنگی جهت متعادل نگهداشتن فشارخون و لاغر شدن بسیار موثر هست. از

    طرز تهیه شربت تخمه شربتی+ تخم شربتی و فواید و مضرات آن

    تخم شربتی از قدیم به عنوان یک نوشیدنی سنتی بین ایرانیان جای داشته که علاوه بر رفع تشنگی جهت متعادل نگهداشتن فشارخون و لاغر شدن بسیار موثر هست. از این داروی گیاهی که در طب سنتی استفاده می شد می توان جهت لاغری استفاده کرد.

    تخم شربتی گیاهی ماشین و یک ساله از خانواده نعناعیان و شبیه به ریحان ولی با برگ ها و تخم های ریزتر می باشد. این گیاه بومی آمریکای مرکزی بوده به نحوی که آزتک ها (یکی از تمدن های آمریکایی) از این دانه های بسیار مقوی، به عنوان غذایی مهم استفاده می کردند؛ ولی بذر آن مانند ذرت به دیگر نقاط دنیا نیز برده شده است هست. گرچه خود گیاه کاربرد تزئینی دارد، ولی عمدتا این گیاه را جهت مصرف تخم آن می کارند. این گیاه در اوایل بهار در کوهستان ها و بیابان ها روییده و ساقه های آن مربع شکل و گلش مایل به قرمز و صورتی هست. تخم آن سیاه براق است و هنگامی که در آب ریخته شود سریعاً حالتی خمیری یا ژله ای و لعاب دار در آب ایجاد می کند که بسیار لغزنده است و رنگش متمایل به رنگ خاکستری می شود. لعاب این دانه ها بعد از جذب آب مانند فالوده می شود. تخم شربتی فواید زیادی دارد و این گونه نیست که فقط جهت فصل گرما توصیه شود. این گیاه نام های دیگری از جمله بادروج، تره خراسانی، اوقیمن، حوک، بورنگ، صریرا و بادروج ابیض نیز دارد و از قدیم به عنوان یک نوشیدنی سنتی بین ایرانیان جای داشته هست. در ادامه ضمن نگاهی به فواید تخم شربتی، چند روش استفاده از آن را بیان خواهیم کرد.

    طرز تهیه شربت تخمه شربتی+ تخم شربتی و فواید و مضرات آن

    خواص تخم شربتی

     خواص تخم شربتی جهت لاغری

    استفاده از تخم شربت در محلول آب یکی از عالی ترین مواد برای کم کردن وزن هست. دانه های ژلاتینی تخم شربتی بدون آنکه کالری داشته باشد تا مدت ها فرد را سیر نگه می دارد و به جای خوردن داروهای زیان آور جهت کم کردن اشتها، می توان از تخم شربتی استفاده کرد.

    خواص تخم شربتی جهت بیماری های تنفسی

    این دانه های ریز سیاه رنگ دارای فواید زیادی است از جمله جهت درمان بیماری های تنفسی بافایده هست. مخلوطی از آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیت موثر است.

    تخم شربتی از قدیم به عنوان یک نوشیدنی سنتی بین ایرانیان جای داشته که علاوه بر رفع تشنگی جهت متعادل نگهداشتن فشارخون و لاغر شدن بسیار موثر هست. از

    سایر فواید تخم شربتی

    # از روغنی که با خرد کردن تخم های شربت به دست می آید، جهت درمان عفونت هایی مانند زخم، بریدگی، عفونت مثانه، عفونت پوست و… استفاده می شود.

    # از تخم شربتی جهت درمان ناراحتی های گوارشی مانند درد معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد روده ها استفاده می شود.

    # اگر می خواهید لاغر شوید به تخم شربتی اعتماد کنید؛ به خطر اینکه فیبر موجود در آن ها باعث لعاب دار شدنشان شده است و احساس سیری بیشتری ایجاد می کنند.

    # خلق و خوی فرد را خوب می کند، خستگی مفرط ذهنی، تنش های عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیا را برطرف می کند.

    # از آن جا که تأثیر ضد اسپاسمی دارد، سیاه سرفه را برطرف می کند.

    طرز تهیه شربت تخمه شربتی+ تخم شربتی و فواید و مضرات آن

    # مسئله دیگری که دامن گیر دنیا از جمله کشور ما شده فشار خون است که معمولاً بعد از خوردن غذا به خاص غذاهای پر نشاسته، فشارخون بالا می رود و اگر تخم شربتی همراه غذا خورده شود مواد نشاسته ای به تدریج قند موجود در خود را آزاد می کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.

    # در رفع عطش بسیار موثر است.

    # در کشور چین، از تخم شربتی جهت درمان عفونت، درد معده، گزیدگی مار و حشرات و پایین آوردن دمای بدن استفاده می شود.

    # تخم شربتی دارای مقدار فراوانی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است و در عین حال آن هایی که در جذب کلسیم مسئله دارند بدانند یک ماده معدنی به نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوان ها می شود.

    تخم شربتی از قدیم به عنوان یک نوشیدنی سنتی بین ایرانیان جای داشته که علاوه بر رفع تشنگی جهت متعادل نگهداشتن فشارخون و لاغر شدن بسیار موثر هست. از

    # این دانه های ریز سیاه رنگ می توانند میزان قند خونتان را تنظیم کنند؛ بنابراین شما را از خطر مبتلا به دیابت نوع ۲ در امان نگه می دارند.

    # تخم شربتی با دفع مواد زائد بدن از طریق روده ها به عملکرد خوب آن ها کمک می کند.

    # در دوران بارداری مصرف روزانه ۱۰گرم تخم شربتی جهت تقویت قلب و صحت مزاج وخوشرنگی و قشنگی طفل بسیار بافایده است.

    # مصرف تخم شربتی در دوره شیردهی، باعث ازدیاد شیر مادر میشود ولی در مصرف آن زیاده روی نشود.

    طرز تهیه شربت تخمه شربتی+ تخم شربتی و فواید و مضرات آن

    چند روش درمانی مصرف تخم شربتی

    # تقویت اعصاب: روزانه یک یا دو بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید.

    # عطش: مقداری از تخم شربتی را به شربتی که دوست دارید اضافه کنید و بعد از گذشت حداقل دو دقیقه بنوشید.

    # تقویت قلب: تخم شربتی را در عرق بید مشک یا نسترن بریزید و بنوشید.

    # تنگی نفس و سرفه های خشک: یک قاشق مرباخوری تخم شربتی را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و آن را جرعه جرعه بنوشید.

    خواص تخم شربتی جهت لاغری و کاهش وزن

    اجزای تخم شربتی

    تخم شربتی مرجع فوق العاده ی کلسیم است به طوری که ۵ تا ۶ برابر زیاد از شیر کلسیم دارد. اگر موز را به عنوان مرجع پتاسیم می شناسید باید بدانید که این دانه های ریز دو برابر زیاد از موز پتاسیم و ۳ برابر زیاد از اسفناج آهن دارند. از نظر آنتی اکسیدانی نیز نیرومند تر از میوه ای مانند بلوبری هستند.
    تخم شربتی مرجع فوق العاده ی اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ می باشد. در واقع حدود ۲۰ درصد وزن دانه های به این کوچکی حاوی این اسیدهای چرب است که از این نظر شباهت زیادی با تخم کتان دارد. حتماً می دانید که تخم کتان نیز یکی از منابع غنی اسیدهای چرب امگا ۳ می باشد. اگر می خواهید بیماری های قلبی عروقی از شما دور باشد حتماً به فواید محافظتی این دانه های ریز اعتماد کنید. تخم شربتی همچنین مرجع فوق العاده ی منیزیم، منگنز، مس، زینک(روی)، نیاسین (ویتامین ب۳) و ویتامین های دیگر بوده و سرشار از فیبرهای محلول در آب می باشد. این دانه ها ۹ تا ۱۲ برابر وزن خود آب را به خود گرفته و لعاب مانند می شوند.

    موارد منع مصرف تخم شربتی

    # اشخاص مبتلا به کرم معده نباید از تخم شربتی استفاده کنند.

    # زیاده روی در مصرف تخم شربتی موجب ایجاد سر گیجه و همچنین بروز اختلال در حس بینایی می شود.

    #  مصرف این دانه ها جهت افرادی که داروهای ضد انعقاد می خورند نیز توصیه نمی شود.

    # توجه داشته باشید که این دانه های ریز حاوی گلوتن هستند و اگر شما جزو افراد حساس به این ترکیب هستید در مصرف آن دقت کنید.

    # اگر داروی خاصی مصرف می کنید نیز بهتر است قبل از مصرف تخم شربتی با دکتر خود مشورت کنید.

    # تخم شربتی همچنین باعث کم کردن فشارخون می شود جهت همین سالمندانی که داروی ضدفشار مصرف می کنند باید حواسشان به مصرف آن باشد.

    دانستنی هایی درمورد تخم شربتی

    # به تعادل گلوکز خون کمک می کند (برای بیماران دیابتی عالی است).

    # آهن موجود در آن، سه برابر اسفناج است.

    # تخم شربتی به جز آمینواسید تورین، همه ی آمینواسیدهای مورد نیاز بدن را در خود دارد و غذایی کامل محسوب می شود.

    عبارات مهم : درمان بیماری ها – درمان عفونت
    # تخم شربتی فیبر غذایی فوق العاده ای دارد و به همین دلیل، جهت گوارش و درمان بافت های گوارشی عالی است.
    # جهت پوست، مو و ناخن ها بافایده است.
    # دارای ۲۰ درصد پروتئین است.
    # سرشار از آنتی اکسیدان ها است (میزان آنتی اکسیدان های آن، ۴ برابر قره قاط است).
    # میزان کلسیم موجود در آن، پنج برابر شیر است.
    # میزان ویتامین C موجود در آن، ۷ برابر پرتقال است.
    # در واقع حدود ۲۰ درصد وزن دانه های به این کوچکی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است و به همین دلیل، غذایی عالی جهت مغز و قلب هست. میزان امگا ۳ موجود در تخم شربتی، ۸ برابر ماهی سالمون است.
    # پتاسیم موجود در آن، دو برابر پتاسیم موجود در موز است.
    # جایگزین بسیار خوبی جهت تخم مرغ هست. تنها کافی است آن را با آب مخلوط کنید و ژله ی به دست آمده را به جای تخم مرغ، در غذاهای خود استفاده کنید.
    # از وقت های قدیم آزتک ها از این دانه ها به همراه ذرت به عنوان ماده ی غذایی استفاده می کردند. سال ها است که مردم مکزیک به فواید مقوی این دانه ها پی برده اند و از آن استفاده می کنند.
    # مردم کشور عزیزمان ایران هم از طرفداران تخم شربتی هستند و از آن جهت رفع عطش استفاده می کنند.

    نوشندنی تخم شربتی

    طرز تهیه اسموتی تخم شربتی

    مواد مورد نیاز جهت سه نفر :

    تخم شربتی
    ماست کم چرب
    جو دو سر پرک شده
    آب پرتقال
    شیر کم چرب
    عصاره بادام یا وانیل، زعفران دم کشیده یا هل ساییده
    میوه خردشده مثل انجیر، توت فرنگی، موز، آناناس

    طرز تهیه :
    سابیدن و آرد کردن نیم فنجان جو پرک شده است و یک چهارم فنجان تخم شربتی با هم، نخستین قدم هست. یک فنجان آبمیوه طبیعی، شیر کم چرب و ماست راحت را اضافه می کنیم. این مایع مهم است که می توانیم تقسیم اش کنیم به میزان میوه ها و عصاره هایی که دوست داریم و از آن چندین نوشیدنی درست کنیم.

    شیوه های جالب مصرف تخم شربتی

    تخم شربتی، بو و طعمی ندارد و همین استفاده از آن را در بسیاری از غذاها راحت تر کرده است

    تخم شربتی دانه های بسیار ریز ولی بی نهایت مغذی هستند. تنها ۲ قاشق غذاخوری از آن حاوی ۱۱ گرم فیبر، ۴ گرم پروتئین و ۱۳۷ کالری می باشد. تخم شربتی منبعی فوق العاده از امگا ۳ و بعضی مواد معدنی مهم جهت سلامت استخوان هاست؛ مانند کلسیم، فسفر و منیزیم.

    تخم شربتی، بو و طعمی ندارد و همین استفاده از آن را در بسیاری از غذاها راحت تر کرده است.
    همراه با آب
    یکی از راحت ترین شیوه های استفاده از تخم شربتی در تغذیه، نوشیدن ترکیب آن همراه با آب هست. یک چهارم فنجان تخم شربتی را در ۴ فنجان آب بخیسانید. جهت طعم دادن به این ترکیب می توانید کمی میوه ی ریز شده است یا کمی آب لیموترش یا آب پرتقال به آن اضافه کنید.
    همراه با آب میوه
    آب تنها چیزی نیست که می توانید این دانه ها را در آن بخیسانید. یک چهارم فنجان تخم شربتی را به ۴ فنجان آب میوه اضافه کرده و نیم ساعت صبر کنید تا یک آب میوه ی پر از فیبر و مواد معدنی داشته باشید.
    پودینگ تخم شربتی
    تهیه این پودینگ هم راحت هست. فقط باید مدت بیشتری منتظر بمانید تا این دانه ها کاملاً نرم شوند. می توانید این پودینگ را با آب میوه یا شیر درست کنید و سپس وانیل یا کاکائو به آن اضافه نمایید. پودینگ تخم شربتی جهت صبحانه یا دسر گزینش بسیار خوبی هست. اگر دوست ندارید دانه های تخم شربتی در پودینگتان دیده شود می توانید آسیابش کنید.
    همراه با اسموتی
    اگر می خواهید اسموتی تان مغذی تر شود، تخم شربتی به آن بیفزایید. این کار را تقریباً جهت هر نوع اسموتی می توانید انجام دهید فقط یادتان باشد قبل از استفاده آن در اسموتی، آن ها را در آب بخیسانید تا کاملاً ژله ای شوند.
    به  صورت خام روی غذا
    هرچند خیلی ها فکر می کنند حتماً باید تخم شربتی را بخیسانند ولی می توانید این دانه ها را به  صورت خام نیز مصرف کنید. تخم شربتی را آسیاب کرده و روی اسموتی یا سالاد و یا هر چیز دیگری که دوست دارید بپاشید.
    همراه با غلات جهت صبحانه
    اگر می خواهید صبحانه تان را کمی عوض کردن دهید، شب قبل از خواب تخم شربتی را در شیر بخیسانید و صبح این ترکیب را همراه با مغزها، میوه ها و ادویه ای مانند دارچین میل کنید. از هر نوع غله ای که دوست دارید می توانید استفاده کنید.
    همراه با سبزیجات سرخ شده
    می توانید دانه های تخم شربتی را به سبزیجات سرخ شده است و خوشبویتان اضافه کنید. یک قاشق غذاخوری تخم شربتی جهت یک بشقاب سبزیجات کافی است.
    همراه سالاد
    می توانید تخم شربتی را به سالادتان اضافه کنید و سالمترش نمایید. این دانه ها را به هر نوع سالادی می توانید بیفزایید.
    ترکیب با سس سالاد
    یک راه دیگر جهت استفاده از تخم شربتی در غذا این است که آن را به سس سالادتان اضافه نمایید. سس های بازاری معمولاً قند زیادی دارند. خودتان سس را درست کنید تا هم سالم تر باشد و هم بتوانید با تخم شربتی مغذی اش کنید.
    همراه با پختنی ها
    می توانید تخم شربتی را به هر نوع پختی وارد کنید. مثلاً همراه با کیک یا نانی که می خواهید بپزید یا در کلوچه  ای خوشمزه ی خانگی.

    تخم شربتی دانه های بسیار ریز ولی بی نهایت مغذی هستند
    همراه با پنکیک
    اگر پنکیک دوست دارید بعد می توانید تخم شربتی را در ترکیب پنکیکتان هم داشته باشید.
    همراه با مربا
    دانه های تخم شربتی می توانند ده برابر وزنشان آب جذب کنند و جهت همین می توانند جایگزین خوبی جهت پکتین در مربا باشند. پکتین نسبتاً تلخ هست، بعد اگر با تخم شربتی جایگزینش کنید یعنی مربای شما نیازی به شکر زیاد نخواهد داشت تا شیرین شود.
    پروتئین بارهایی که در فروشگاه ها موجودند، شکر تصفیه شده است ی زیادی دارند و زیاد شبیه شکلات هستند تا یک اسنک سالم. اگر پروتئین بار تخم شربتی خودتان را درست کنید، بسیار سالم و مغذی خواهد بود.
    در سوپ و آب ِگوشت
    تخم شربتی می تواند جایگزین بسیار خوبی جهت آرد جهت غلیظ کردن سوپ یا آب ِگوشت باشد. اول ژله ای ارزش کنید و سپس به غذایتان بیفزایید.
    جایگزینی جهت تخم مرغ
    اگر شیوه ی تغذیه تان جوری است که باید از خوردن تخم مرغ پرهیز کنید، می توانید تخم شربتی را جایگزینش نمایید. این دانه ها در غذاهای پخته شده، جایگزین بسیار خوبی جهت تخم مرغ محسوب می شوند. به جای یک عدد تخم مرغ، یک قاشق غذاخوری تخم شربتی را در سه قاشق غذاخوری آب بخیسانید.
    ترکیب با ماست
    تخم شربتی، رویه ی خوبی جهت ماست هست. پودر تخم شربتی را می توانید روی ماست بپاشید.
    برای غلیظ کردن همبرگر خانگی یا کوفته ریزه
    اگر عادت دارید جهت غلیظ و چسبناک کردن کوفته ریزه، قلقلی یا همبرگرتان از تخم مرغ استفاده کنید می توانید به جای آن از تخم شربتی استفاده کنید.

    یک راه جهت استفاده از تخم شربتی، همراه کردن آن با شربت لیموناد خانگی است

    ترکیب با چای
    افزودن تخم شربتی به نوشیدنی ها، راهی راحت جهت مصرفشان هست. یک قاشق چایخوری تخم شربتی را به چایتان اضافه کرده و اجازه دهید کمی خیس بخورد.
    همراه با بستنی
    می توانید تخم شربتی را به بستنی دلخواهتان اضافه کنید. پودینگ تخم شربتی درست کنید و فریزش نمایید. هر وقت خواستید همراه با بستنی میل کنید.
    همراه با پیتزا
    می توانید با استفاده از تخم شربتی، پیتزایی فیبردار و تُردتر داشته باشید. کافی است پودرش را روی پیتزایتان بپاشید.
    همراه با فلافل
    فلافلی که با تخم شربتی درست شود بسیار لذیذ هست، مخصوصاً جهت گیاهخواران.
    ترکیب با شربت لیموناد
    یک راه جالب دیگر جهت استفاده از تخم شربتی، همراه کردن آن با شربت لیموناد خانگی هست. یک و نیم قاشق غذاخوری تخم شربتی را در دو فنجان آب سرد به مدت نیم ساعت بخیسانید و سپس آب یک عدد لیمو را به آن افزوده و به گزینش خودتان شیرینش کنید. می توانید از طعم دهنده های دیگری مانند خیار یا هندوانه نیز استفاده نمایید.

    واژه های کلیدی: درمان بیماری ها | درمان عفونت | درمان آسم | استفاده | استفاده | کلسیم | همراه | فنجان | درمانی | اسموتی

    طرز تهیه شربت تخمه شربتی+ تخم شربتی و فواید و مضرات آن

    طرز تهیه شربت تخمه شربتی+ تخم شربتی و فواید و مضرات آن

    اشتراک گذاری مطلب

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • خرید کتاب های طب چینی از آمازون
  • هاردکپی کتاب های شغل یابی
  • کتاب های گوش و حلق و بیتی اورجینال
  • منابع اورجینال رمزنگاری در ساختمان داده
  • خرید کتاب های مهندسی پزشکی از آمازون
  • کتب فیزیک جو زبان اصلی
  • خرید کتاب آناتومی و فیزیولوژی زبان اصلی
  • دانلود منابع مرجع نرم افزار آفیس
  • منابع اورجینال ارتباط از راه دور
  • هاردکپی کتاب های خانه داری
  • تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است - طراحی شده توسط پارس تمز
    ?>