اطلاعیه سایت
در این پست از سایت آکاایران به شما طریقه ی درست کردن باقالی قاتق را آموزش میدهیم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.
اموزش پخت باقالا قاتق غذای گیلانی+خواص باقلا قاتق+عکس
مواد لازم باقالی قاتق برای چهار نفر :
مواد لازم | اندازه | مقدار / کالری |
باقالی خشک کشاورزی(پاچ باقلا رشتی) | ۱۰۰ گرم | ۱۰۰ گرم / ۱۶۰ کالری |
شوید(شبت) خشک | ۲ قاشق غذاخوری | ۱۰۰ گرم / ۲۵۳ کالری |
سیر | ۳ الی ۴ حبه | ۱۰۰ گرم / ۱۲۰ کالری |
تخم مرغ | ۲ عدد | ۱۰۰ گرم / ۱۴۷ کالری |
روغن | ۲ قاشق غذاخوری | ۱۰۰ گرم / ۹۰۰ کالری |
آب | ۲ لیوان | ۱۰۰ گرم / ۰ کالری |
زردچوبه,نمک وفلفل | به میزان دلخواه | ۱۰۰ گرم / ۰ کالری |
طرز تهیه باقالی قاتق :
*. به نقل از آکاایران : ابتدا باقالی خشک را ۵ الی ۶ ساعت قبل (معمولا یک شب تا صبح) را در آب خیس کرده تا پوست آن به راحتی جدا شود. سپس پوست آن را جدا کرده و می شوریم. روغن را در یک قابلمه داغ نموده.
*. سپس باقالی و سیر خشک خرد شده یا رنده شده را در آن تفت می دهیم.بعد از کمی تفت دادن شوید خشک و نمک- فلفل- زردچوبه را اضافه کرده و کاملا هم می زنیم و در روغن تفت می دهیم. وقتی کاملا بخار جمع شد.
*. ۲ لیوان آب ولرم را به قابلمه اضافه کرده و می گذاریم تا باقالی ها پخته شوند.(دقت شود که باقالی له نشود.) در آخر تخم مرغ ها را در خورش می شکنیم و در ظرف را می گذاریم تا خورش یک جوش بخورد و تخم مرغ ها ببندد.
نکات مهم :
*. تخم مرغ ها را بعد از شکستن در خورش نباید هم زد. کافیست کمی زرده آن را شل کنید تا به همان شکل کامل ببندد.می توان از تخم مرغ به تعداد نفرات در این خورش استفاده کرد.می توان به جای شوید خشک، از شوید تاز ه خرد شده در این خورش استفاده کرد. عطر و طعم بهتری خواهد داشت.بجای سیر خشک هم می توان از برگ سیر تازه خرد شده استفاده نمود. در خطه شمال کشور این غذا را به همراه چلو یا کته، سیر ترشی، ماهی شور و زیتون پرورده سرو می کنند.
خواص شوید :
*. به طور طبیعی تنظیم کننده انسولین به حساب می آید.
*. ناراحتی های مربوط به قاعدگی را برطرف می کند.
*. برای درمان ناراحتی های تنفسی موثر است.
*. آنتی اکسیدان موجود در آن با سرطان مقابله می کند.
*. با اثر وابسته به مقدار مصرف باعث کاهش کلسترول تام،کاهش LDL ، افزایش HDL و کاهش تری گلیسرید TG می گردد .
اموزش پخت باقالا قاتق غذای گیلانی+خواص باقلا قاتق+عکس